Ако имате възможност да откраднете 1 млн. и най-много да ви уволнят, какво ще направите?

7338
Ако имате възможност да откраднете 1 млн. и най-много да ви уволнят, какво ще направите?

Това попита журналистът Владо Береану по адрес на съдебната реформа. Според него е абсолютно недостатъчно за реформа да се определя разделянето на ВСС на две колегии - на съдии и прокурори.

Интересен коментар по въпроса направи и вторият човек в Движение "България на гражданите" Даниел Вълчев. "Справедливостта трябва да дойде в разумни срокове, а не когато вече сме забравили защо сме се обърнали към съда", каза той пред БГНЕС. Според Вълчев, за да имаме една добре функционираща съдебна система, трябва да си поставим три цели.

"Първата е еднообразност на процедурите - делата да се разпределят и да се движат по една и съща процедура, независимо кои са страните по тях. Втората е решенията да са предвидими - наличието на различни решения по еднотипни случаи е много лош знак за една съдебна система. За съжаление, в България все още има такива случаи, макар и това да не е масова практика. Третата цел е всичко това да става в разумни срокове - вярно, често делата са сложни, съдът е консервативна институция, но все пак справедливостта трябва да дойде в разумни срокове, а не когато вече сме забравили защо сме се обърнали към съда", каза той.

Пред Нова телевизия Владо Береану коментира и темата "Гърция". Политиката е на ниво първобитно общински строй, каза той, като определи Алексис Ципрас за символ на много млади в Европа, които не могат да търпят сегашния европейски политически елит. Затова и старите политици не могат да търпят Ципрас, смята журналистът.

Съседът ми има едни пуйки, и журналистите така - прлю, прлю, прлю

Така премиерът Бойко Борисов се обърна към журналисти след като репортерите продължиха да го преследват дори и след дългия му коментар ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com