Гладните стачки за опасен фактор, защото една е да викаш "Оставка", а съвсем друго - "Убийци"

6643
Гладните стачки за опасен фактор, защото една е да викаш "Оставка", а съвсем друго - "Убийци"

Константинов начерта и няколко варианта за нови конфигурации на властта в НС. Има една голяма коалиция между ГЕРБ и БСП, които ще разполагат със 181 депутати. Това мнозинство може да промени Конституцията, припомни математикът. Подобен случай има в Германия и Чехия, заяви математикът Михаил Константинов. При подобен сценарий е необходимо да има разписан по месеци график и да се проведат избори през май следващата година. Има и по-малка коалиция между ГЕРБ и ДПС, която се забравя и тя ще разполага със 133 депутати, каза Константинов.

В момента страната е заложник на антагонизма на двама лидери, смята математикът. В момента притискат лидера на БСП Сергей Станишев да отстъпи, за да получи мястото на председател на ПЕС за постоянно. От друга страна, Бойко Борисов иска да стане президент след три години.

Протестират заможните, защото ще им вдигнем данъците

"Кои са хората на протестите? Говорим си за умните, образованите, за по-заможните в София. Ами нали точно техните данъци искаме да вдиг...

Има и още един фактор, който може повиши напрежението, тъй като в момента няколко хора гладуват. Едно е да викаш „Оставка", друго е да викаш „Убийци", убеден е Константинов.

Константинов очерта и геополитическата рамка на ситуацията. По думите му в Близкия изток предстои „зверска война” и НАТО трябва да подсигури южния си фланг. „Турция е дестабилизирана, Гърция, ако не получава помощи, умира. Ако дестабилизираме и България – Западът остава без логистика. Трябва здрав тил. Военните стретези на Запада искат да стабилизират фланга. Геополитиката е основата на всичко”, каза математикът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com