Крайно време е денят за размисъл да бъде наистина преди изборите, а не след това

9377
Крайно време е денят за размисъл да бъде наистина преди изборите, а не след това

Протестите за сетен път показват, че първо трябва да се мисли, а после да се действа. Това каза проф. Михаил Константинов, член на Съвета на директорите на „Информационно обслужване”.

„Такива назначения, които са чувствителни, трябва да се подлагат на обсъждане. Хората трябва да видят, че се зачита тяхното мнение. В момента хората са обидени. В много от случаите те протестират не толкова срещу конкретния човек, колкото срещу начина, по който той е наложен. Това, което се кани да прави Пламен Орешарски, трябва да бъде приветствано. Има нужда от обществено обсъждане на кандидатурата за председател на ДАНС. Това е разумен ход. Нека и протестиращите да си кажат мнението”, коментира проф. Константинов.

Министрите вън, ако не изпълняват програмата на БСП

"Министрите са сложени там да изпълняват определена програма и в момента в който те се отклонят от програмата на БСП, ще бъде санкцион...

По думите му обаче това поведение на правителството не е просто „след дъжд качулка”, ами „след буря качулка”. „Тук първо се действа, после се мисли. Умните хора правят обратното. Народът е казал – седем пъти мери, един път режи. Ние какво правим – режем и после почваме да мерим”, коментира той.

Според проф. Константинов за разлика от февруарските протести сега протестират активните, интелигентни хора на България. „Виждаме как се дистанцират от абсолютно всички партии. Не искат да бъдат замесвани в политически интриги. Но от друга страна на всички, които протестират, трябва да им е ясно, че България е европейска държава и политиката се прави от партии. Те хубаво сега протестират и искат тези да се махнат, но трябва да знаят след това какво следва. След това следват избори и пак партии. В този смисъл аз бих казал, че е крайно време денят за размисъл в България да бъде наистина преди изборите, а не след това”, посочи той.

Според него протестите ще продължат. „В момента подценяваме протестите в областните градове – Пловдив и Благоевград. Трябва да видите хората там как изглеждат и ще ви стане ясно, че те там скоро няма да се успокоят”, каза още проф. Константинов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com