През октомври започва делото за взрива край Петолъчката

11174
През октомври започва делото за взрива край Петолъчката

Ямболският районен съд насрочи дата за делото за взрива край Петолъчката. Съдебният процес ще започне на 14 октомври, заседанията са насрочени за три поредни седмици, предаде БГНЕС.

Окръжната прокуратура в Ямбол повдигна обвинение на собственика на "Берета Трейдинг" Десислав Делев и изпълнителния директор на фирмата Иван Пеев. Те са обвинени, че в качеството си на длъжностни лица не са предприели необходимите мерки за сигурност при работа с взривни вещества. Заради неспазване мерките за безопасност е допуснато взривяване, причинило смъртта на трима работници и три телесни повреди на други.

Материалите по делото са 33 тома, разпитаните са близо 200 свидетели, извършени са три ДНК експертизи, три съдебно-медицински експертизи и комплексна технологична експертиза, информира БНР. Обвинението предвижда наказание от 3 до 10 години и представлява особено тежък случай, каза Георги Ханджиев.

При взрива в склада за утилизация на 5 юни 2012 година загинаха трима работници, над десет бяха ранените. От експлозията в най-близкото село Лозенец не остана здрав прозорец. Общо нанесените от взрива щети се изчисляват на около 62 млн. лева.

Обвинителният акт за взрива край Петолъчката - обратно в съда

Обвинителният акт за експлозията край пътен възел Петолъчката е внесен повторно в Ямболския районен съд. За трагичния инцидент, при кой...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com