Симеонов разкри "индийска схема" в хазарта, не всички талони били регистрирани

5604
Симеонов разкри "индийска схема" в хазарта, не всички талони били регистрирани
Снимка: БГНЕС

За разминаване в количествата талони, които са внесени в търговската мрежа на България и които са обявени към Комисията по хазарта, сигнализира Валери Симеонов пред журналисти в парламента.

„Сигурен съм,че между двете цифри ще има доста сериозна разлика. С други думи внасят се и се продават в търговската мрежа много повече талони, отколкото са регистрирани в Комисията по хазарта. И се печатат в Индия, както знаете“, отчете Симеонов, но не обясни откъде има въпросната информация.

Глас от БСП: Не подкрепихме одържавяване на хазарта, няма нужните гаранции

"Не намираме достатъчно гаранции за така нареченото одържавяване на хазартния бизнес. Затова в тази му част на закона не го подкрепихме...

Той заяви още, че ще се работи и по намаляване на агресивната реклама на хазартните игри. Припомняме обаче, че депутатите не приеха предложението на БСП за спиране на рекламите.

"Размерът е няколко милиарда на година. По предварителни сведения и информация, тъй като има много сив сектор, свързан с разпространенито на по-голямото количество талони, отколкото са декларинани, но там по официални данни става въпрос за ново право за прекратяване на лиценза, не временно, а окончателно.

Това го направихме с чл. 86. Това са няколко думички, с които даваме възможност лиценза на частните лотарии да бъде прекратен незабавно с излизането на „Държавен вестник“. Досега в закона нямаше такива текстове, които да дават възможност за прекратяване на лиценза“, допълни още Симеонов, цитиран от Фокус.

Запитан дали ще има прехвърляне на бизнеса от един на друг, Симеонов поясни: „Не знам защо трябва да коментираме тази теза, която се разпространява от самото начало. Изцяло частните лотарии стават държавни. На кого да се прехвърля бизнес? Поне в рамките на този закон, на това Народно събрание“.

И да е нарушил правилата с новия закон за хазарта, парламентът няма да бъде наказан

От началото на тази година безспорно най-големият скандал в България е този с хазартния бизнес на Васил Божков и с повдигнатите му куп ...

Според него изрично е забранено концесионирането и това го има в закона. „Спортният тотализатор влиза в списъка на дейностите, които не подлежат на концесиониране и приватизиране и хазартът си остава държавен, така че няма никой основания за каквито и да е притеснения, че става въпрос за преразпределение на пазара“, допълни още Валери Симеонов.

„Съгласно действащия закон, който не се променя сега, Спортният тотализатор е длъжен да отделя 50 % от оборота за печалби. Половината трябва да отиват за раздаване на печалби за печелившите, 18 % отиват за спортна дейност. 15 % такса и останалото е за издръжка на администрацията на спортния тотализатор", заяви още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Ето кои са номерата на партиите и коалициите за изборите на 9 юни (ВИДЕО)

Изплащат със седмица по-рано украинската помощ на земеделците

От юни се възобновяват полетите София - Баку

"Ню Йорк таймс": Риск от авторитаризъм в България след още избори? (СНИМКИ)

Европейските "зелени" са готови да се борят за по-силна Европа и равенство между всички страни

Политолог прогнозира пренареждане в редиците на ГЕРБ след вота

Коя е партията с най-стабилен електорат?

Никола Минчев призна, че комисията "Нотариуса" в НС не е разплела нито един възел

"Алфа Рисърч": ГЕРБ са фаворити, а ПП-ДБ донори на изборите 2 в 1

Главчев пред украинския премиер Шмигал: България ще продължи с категоричната си подкрепа за Украйна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика