Авторитетни психолози написаха книга за психологическото тестиране

19437
Авторитетни психолози написаха книга за психологическото тестиране

„Психологическо тестиране” (ИК „Изток-Запад”) на авторитетните автори Робърт Каплан и Денис Сакъзо е сериозно и академично изследване по отношение на псхилогическите тестове, което ще бъде не само интересно, но и особено полезно както за професионални психолози, така и за хора, които просто се интересуват от темата.

Мащабният и подробен труд „Психологическо тестиране” на Робърт М. Каплан и Денис П. Сакъзо демонстрира ясно как се конструират и използват психологическите тестове – и в професионална среда, и във всекидневния живот. Книгата е организирана в три основни части:

•    Първата се съсредоточава върху базисните понятия и концепции, които влияят върху оценката на всички тестове.
•    Втората обсъжда основните типове психологически тестове.
•    Третата представя актуалните проблеми, засягащи тестирането, например предубеденост, закони и етика.

Главите на „Психологическо тестиране” са независими, позволявайки на преподавателите да структурират курсовете си по лична преценка. Текстът представя множество тестови профили и примерни теми, демонстрирайки как се използва психологическото тестиране и как се оповестяват резултатите. Изследвания на случаи от реалния живот демонстрират употребите и злоупотребите с психологическото тестиране. Специални карета обясняват сложни статистически понятия достатъчно подробно, за да се гарантира разбирането им. Заглавието представя фундамента на психологическото тестиране, важните му приложения и споровете, които възникват по отношение на него в клинична, образователна, индустриална и юридическа среда.

Каплан е професор и ръководител на катедрата по Здравни услуги на Калифорнийския университет в Лос Анджелес и професор по медицина във висшето училище „Дейвид Гефън“. Бивш президент е на няколко организации, включително на Отдела по здравна психология на Американската психологическа асоциация за напредък на науката, на Международното общество за изследване на качеството на живота, на Обществото за поведенческа медицина и на Академията за изследвания в поведенческата медицина. Бивш председател е на Съвета за поведенческа наука на Американското торакално общество, а днес е главен редактор на списание „Health Psychology“ и бивш главен редактор на „Annals Оf Behavioral Medicine“. Бил е асоцииран редактор на „American Psychologist“ и консултативен редактор на четири други академични списания. Автор и съавтор е на повече от 15 книги и на над 400 статии или части от книги. Институтът за научна информация (ISI) го включва в списъка на най-цитираните автори в света. През 2005 г. е избран за член на Института по медицина на Националната академия на науките.

Сакъзо пък е професор по психология в Щатския университет в Сан Диего и хоноруван професор по право в Юридическото училище „Томас Джеферсън“. Той изучава и практикува психологическо тестиране повече от 30 години и има редица публикации в рецензирани списания, както и професионални представяния в областта. Сертифициран е по клинична психология от Американския борд на професионалната психология, носител е на диплома от Американския борд по психология на оценяването и Американския борд по съдебна медицина. Член е на Американската психологическа асоциация, Американското психологическо общество и Западната психологическа асоциация заради изключителния си и необичаен принос към областта на психологията. Сакъзо е автор и съавтор на над 300 статии в рецензирани списания и публикации, включително осем учебника и 20 правни наръчника. Президент и съосновател е на Applications Оf Psychology Тo Law, Inc. – образователна институция, която прилага психологическата наука към правните въпроси и изучаването на правото. Освен това е и лицензиран адвокат.

59.00 лв.

Новите лидери се учат от "Първите 90 дни"

Проникновената книга „Първите 90 дни“ (ИК „Изток-Запад“) на американеца Майкъл Уоткинс дава полезни съвети и об...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com