Майкъл Луис и сензационният "Бумеранг"

36063
Майкъл Луис и сензационният "Бумеранг"

Всички са наясно с кризата – че тя е факт и че в много отношения не само не е приключила, но дори има зловещите тенденции да се засили. Сензационният „Бумернг” (ИК „Изток-Запад”) на Майкъл Луис ни показва как механизмът на финансовия крах работи – в ущърб на сигурността и в полза на всеобщата гибел. Картината, която е обрисувана от този зловещ, но важен бестселър, е последно предупреждение, а не садистичен ултиматум. Затова и надеждата, че повече хора ще се запознаят отблизо с проблема, търсейки алтернативи и изход, може да се окаже спасителната светлина в тунела.

Добре дошли в Европа – новия Трети свят! Точно така – Старият континент е мястото, на което сякаш е отредена мрачна икономическа съдба. Тези, които имат смелост да погледнат трагикомичната реалност в очите, могат да придружат американския автор на бестселъри Майкъл Луис, който след феноменалния успех на „Големият залог: Машината на Страшния съд отвътре“ удря отново право в десетката с „Бумеранг“ – историята на една споделена от всички ни и обезпечена с леснодостъпни кредити общоевропейска лудост. „Европейци сме, ама не съвсем“ – това важи не само за българите; в настоящия хаос националният характер на затъналите в блатото държави се оказва далеч по-важен от политическите и икономически мерки за преодоляване на кризата...

Учен написа книга за най-важната звезда в живота ни

Авторитетният астрофизик Боб Бърман ни представя великолепната си книга „Пулсът на Слънцето” (ИК „Изток-Запад”)...

Ето и няколко фрапиращи примера, обрисувани в „Бумеранг” и очертаващи плашещите характеристики на Европа и нейните изграждащи я компоненти: Исландия – там, където рибарите стават инвестиционни банкери, а на въдицата им (без стръв!) се хващат всички; Гърция – държавата, която похарчи за броени години пари за десетилетия напред; Ирландия – строителите на илюзорни мечти, където днес се ширят единствено от истински по-истински елфи (без грам шега!); Германия – тези, които чинно плащат за цялото това безобразие, пътьом удивлявайки се колко безкрайна е наистина човешката алчност и невъздържаност... Към тях можем да прибавим като някаква надвисваща, неизбежна, но и някак естествена прелюдия към близкото ни бъдеще: поглед към САЩ, където за малки и големи общини американската мечта е всъщност пътят към Ада.

„Бумеранг” е кратка, ясна и изключително наситена книга, написана блестящо със стил, който анализира болни теми без да разтяга локуми. Едва ли книгата би имала както този успех, така и този ефект, ако не бе написана от истински професионалист. Луис е американски журналист, редактор на „Vanity Fair” и автор на редица публицистични творби, до една неоспорими хитове. Сред тях издавани на български са „Играчите на Уолстрийт: Покерът на лъжците“, „NEXT: Бъдещето се случва днес“ и гореспоменатата „Големият залог: Машината на Страшния съд отвътре“. Oще с излизането си „Бумеранг“ зае първа позиция в класацията за най-продавани книги на Amazon.com и се утвърди като една от най-адекватните икономически диагнози на съвременния финансов свят.

 

Разбиха „50 големи мита на популярната психология”

"50 големи мита на популярната психология": първа по рода си и наистина практична книга, която изследва пълната сфера на съвременната п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com