Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Служителите на "Ел Би Булгарикум" излязоха на протест

28 май 2024, 12:04 часа • 5341 прочитания

Служителите на “Ел Би Булгарикум” от производствената база във Видин излязоха на протест, съобщиха от синдикалната организация на КНСБ в дружеството. Те са започнали тридневна предупредителна стачка и ако до 31 май 2024 г. не получат положителен отговор на исканията си, ще преминат към последващи от закона действия - протестни митинги и ефективни стачни действия.

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин готвят протест

Работниците настояват за увеличение на основните заплати с 30%. Исканията са още за гаранции за спазване на всички разпоредби на трудовото законодателство. Това включва спазване на графиците при сумирано изчисляване на работното време, предоставяне на специализирано работно облекло и др.

Още: Бивш директор на "Ел Би Булгарикум“: Защо цените скочиха с 60%?

Работниците настояват и за безопасни условия на труд, както и за активен социален диалог и сътрудничество между работниците и ръководството на предприятието.

Те са недоволни и от изпълнителния директор Ивайло Лилов. Според КНСБ в дружеството той е увеличил цените на крайните продукти с цели 60%, в резултат на което оборотът е спаднал тройно. Така, натрупаните количества трайни продукти възлизат над 188 тона и опасността да се бракуват около 150 тона продукти, е съвсем реална, което ще доведе до загуба от 3,5 млн. лв.

 

Пламен Иванов
Пламен Иванов Отговорен редактор
Новините днес