Обявяват българския град за столица на културата през 2014

14751
Обявяват българския град за столица на културата през 2014

Кой български град е номиниран за европейска столица на културата ще стане ясно през септември 2014 година. Това съобщи във Варна международният консултант на проекта Робърт Скот, цитиран от БНР.

Сър Скот обясни, че бюджетът за 6-годишен период за подготовка на културната програма на град от голяма държава като Франция е 150 милиона евро, а за малка държава - между 50 и 70 милиона.

Сергей Минаев: "Мразя тази столица!"

Най-новата книга на Минаев „Мразя тази столица!” стана бестселър в Русия и сега излиза на български в издание на „Пер...

При набирането на средствата трябва да се постигне баланс между частния сектор, държавата и общината, както и спечеленото финансиране по европейски програми. Спечелилият град получава и 1,5 милиона евро от наградата "Мелина Меркурий".

Според Робърт Скот при кандидатстването на всеки град най-важна е енергията на гражданите, техният ентусиазъм и желание градът им да спечели.

В края на юни ще бъде готова апликационната форма за кандидатурата на Варна, а през декември ще ще се проведат интервюта с екипа и ще се подготви презентация, която ще се изпрати на журито за селекция на градовете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com