"Унизени тела" на Ивлин Уо

15619
"Унизени тела" на Ивлин Уо

"Унизени тела" се нарежда сред най-ярките и проницателни романи от първата половина на XX век. Уо ни пренася в селенията на висшите кръгове в Англия през трийсетте години. Това е времето на „златната младеж“ и нейните пищни гуляи – време, в което триумфират безделието, фалшивият блясък и бутафорната екстравагантност, а сексуалността и флиртът си партнират с политическите стремежи и жаждата за богатство.

Зад гротескните образи на едри магнати, себични властници, светски хроникьори и продажни творци прозира вътрешна обърканост и копнеж по един по-смислен, по-одухотворен живот.

Ивлин Уо (1903–1966) е един от най-внушителните стилисти в прозата на ХХ век и всепризнат майстор на изтънчената сатира на английското висше общество. Автор е на талантливи пътеписи, биографии и журналистически материали, а романи като „Упадък и падение“, „Унизени тела“ и „Завръщане в Брайдсхед“ обясняват признанието на Гор Видал: „Уо е първият сатирик на нашето време“.

Романът „Унизени тела“ е сполучливо екранизиран от режисьора Стивън Фрай – филмът носи символичното заглавие „Златната младеж“.

Палео диета побеждава болестите

На 1 април излиза „Палео диета – свалете килограми и бъдете здрави, като ядете храните, за които сте създадени". Книгата е...

Цена: 14 лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com