4-те положителни ПОЛЗИ от захарния ДЕТОКС

2395
4-те положителни ПОЛЗИ от захарния ДЕТОКС
Снимка: iStock

Някои от хората предпочитат солените храни, но не са никак малко тези, които не могат да си представят ежедневието без похапването на шоколадово изделие, например. Обаче знаем, че тези хранителни продукти не ни носят ползите, от които тялото ни се нуждае.

Нужно ли е да се сбогуваме с тях завинаги? Не, защото днес ще ви запознаем със захарния детокс, който има няколко положителни ползи за организма ни, а тоталното изключване на захарните изделия не е задължително, препоръчва се тяхното намаляване, а ето и причините защо:

Ето как да намалим приема на сол и захар

Употребата на прекомерно количество сол и захар дава сериозна предпоставка за отключване на редица здравословни проблеми, каквито са съ...

Кожата ни става по-красива и еластична

Честата консумация на сладкиши и захарни изделия в големи количества води до увеличаване на кръвната захар, а поддържането на високи нива на кръвната захар могат да доведат до гликация. Гликацията пък от своя страна забързва стареенето на организма, самата захар е вредна за колагена, отговорен за еластичността на кожата ни. Захарният детокс обаче ще ни спомогне да възвърнем свежия си външен вид.

Имате повече енергия

Сладките изделия, които хапваме всеки ден, са богати на прости въглехидрати, които ни зареждат с енергия, но само за кратък момент. Обикновено след това отново се чувстваме мудни и отпаднали, без мотивация за работа. Ако изпробвате захарния детокс, ще установите, че всъщност сте много по-енергични от преди, особено ако си набавяте необходимите хранителни вещества от пресни плодове и зеленчуци, а не от сладкиши и шоколади.

Ако спрете ЗАХАРТА, тези 4 неща ще се променят веднага!

Напоследък много хора се замислят върху това дали да престанат с консумацията на захарни изделия и вредни храни. Постоянното дискутиран...

Сваляте излишните мазнини и изхвърляте течностите

Ежедневното хапване на различни вредни захарни изделия оказват своето влияние и върху външния ни вид. Изваяната талия постепенно бива скрита от натрупаните излишни мазнини в коремната област. Това е и предпоставка за задържането на излишни течности, което допълнително ни подува. Ако забележите, че винаги наддавате килограми първо в коремната област, то замислете се дали не сте увеличили консумацията на шоколад, сладкиши, газирани напитки или други продукти, съдържащи голямо количество захар. Захарният детокс ще ви помогне да изхвърлите излишните течности, както и да елиминирате голяма част от нежеланите мазнини, следователно и килограми.

Сравнително по-малък риск от появата на диабет тип 2

Ако в менюто ни преобладават храните с бързи въглехидрати, се претоварва работата на панкреаса и това води до отделянето на големи количества инсулин след всяко хранене. Това претоварва и клетките, които се грижат за синтеза му, а последиците могат да отключат заболяване като диабет тип 2. Ограничаването от този вид храни има редица ползи за поддържането на доброто цялостно здраве на организма ни, а прекаляването с тях е рисково за много болести.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com