6 интересни приложения на формите за лед

1953
6 интересни приложения на формите за лед
Снимка: iStock/Guliver

Ако се чудите какво да правите с формите за лед, когато още е рано за лед в чашите, ще ви помогнем да им намерите нови приложения – нестандартни, любопитни, вкусни и полезни. Формите за лед са чудесни за нестандартни решения, които ще ви изненадат.

1. Близалки за децата

Няма дете, което да не обожава сладостта на клечка. Но близалките са пълни със захар, консерванти и вредни за детския организъм вещества. Направете на малчуганите вкусни и полезни близалки, като размесите мляко с плодове по избор и заледите готовата смес във формите за лед. Не пропускайте да сложите по една клечка във всяка форма, за да може удобно да извадите готовите близалки и те да бъдат удобни за консумация от децата. Може да пробвате различни съставки – плодов сок, компот, чай, мед, черен шоколад, за да откриете любимата комбинация.

2. Плодова вода за вас

Лед на лицето за сияйна кожа

Казва се, че „нашето лице е нашето богатство“. Може да не сте съгласни с това твърдение, но няма съмнение, че искате кожата...

Сигурни сме, че знаете колко е полезна водата за организма и как отмива токсините, умората и дори излишните килограми. През топлите месеци е лесно да приемате много течности, но в студените дни консумацията на вода е трудна за мнозина. Ще се насладите на чашата с вода, ако я овкусите с плодове. Поставете дребни плодове или такива на резенчета във формите за лед, покрийте ги с вода и замразете. Поставяйте кубчетата в чашата ви и ще се насладите на полезна и вкусна вода. Това ще промени навиците ви и ще ви помогне да си набавяте ежедневно необходимите течности.

3. Пестеливост

Често след готвене остават яйца, бульон, доматен сос. Не изхвърляйте храната. Изсипете останалото във форми за лед и замразете. Ще получите готови кубчета, с които да подправите следващото ястие.

4. Домашни шоколадови бонбони

Ако държите на чистата храна с полезни съставки и ограничавате консумацията на сладки храни, закупени от магазина, ще се зарадвате да похапнете домашни шоколадови бонбони, пълни с витамини и полезни мазнини. Разтопете черен шоколад, подсладете със сироп от фурми, сложете натрошени полезни ядки, изсипете във формите за лед и оставете във фризера. Получените вкусни и полезни, безвредни за фигурата и топящи се в устата бонбони, ще ви изненадат с изкушаващия си вкус.

8 трика срещу подхлъзване на леда през зимата (ВИДЕО)

От няколко дни поглеждаме през прозореца и виждаме как навън светът се превръща в снежна приказка. След това обаче излизаме, навлечени ...

5. Съхраняване на подправките свежи

Нарежете на ситно пресните подправки, поставете ги заедно с масло във формичките за лед и замразете. Имате готови кубчета, с които да подправите ястието си. Маслото ще му придаде превъзходен вкус, а подправките ще бъдат свежи все едно са току-що откъснати.

6. Ледено лате

Замразете във форми за лед остатъка от кафето си. Пуснете готовите кубчета в чашата с прясно мляко и се насладете на вкус и аромат, на които и фрапето завижда.

Не забравяйте да измивате формите преди всяка употреба, за да не пренесете вкус от предходните съставки върху новите творения в тях. Замразявайте далеч от месо, продукти със силна миризма и риба, най-добре в празно отделение на фризера ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Преди да сготвите пилето направете това, за да премахнете химията от него

Какво да правите, когато ви се прияде шоколад: 3 съвета за различни случаи

Как да отучим кученцето да хапе ръцете и краката ни?

Класация на най-добрите съпрузи според зодията им

Хората с тази кръвна група са най-красиви

Ако преминавате през труден период в живота си, прочетете тази притча

Стихотворение за 16 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 16 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 16 април 2024

Различни хранителни вещества ли имат яйцата с бяла и кафява черупка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно