6 неща, които трябва да изхвърлите от менюто си след университета

9400
6 неща, които трябва да изхвърлите от менюто си след университета
Снимка: Gettyimages.com

Университетските години са времето, когато сякаш обръщаме най-малко внимание на здравето си. Можем да кажем, че дори го пренебрегваме: непрестанни купони и хронично недоспиване, големи количества алкохол, хапване на крак и прекомерна употреба на кофеин. Това са само част от вредните навици, които придобиваме през студентските си години.

И ако в университета винаги сте отлагали здравословния начин на живот, то след напускането му е времето, в което да обърнете повече внимание на себе си, да се откажете от вредните навици и определено да се изхвърлите някои неща от менюто си.

Полуфабрикати

Вече е крайно време да престанете да купувате храна, която става готова само за минути. На всички ни е ясно колко голяма е разликата между полуфабриката и прясно приготвената храна.

Енергийни напитки

Отдавна е доказана вредата от енергийните напитки, а и пристигайки рано сутрин с подобна в офиса рискувате да приличате на тинейджър, съжаляващ за напиването си предната вечер.

Салата айсберг

Общоразпростането е мнението, че салатата айсберг е изключително здравословна, но истината е съвсем друга. Тя съдържа предимно вода и има нулева хранителна стойност. От зелените треволистни зеленчуци купувайте предимно рукула, спанак или кейл.

Пет европейски държави започват борба за еднакви храни в цяла Европа

Източна Европа подема инициатива за въвеждане на еднакви стандарти за качеството на хранителните стоки навсякъде в Европейския съюз. Ос...

Маргарин и топено сирене

Убедени сме, че на път за лекции сте обожавали да си похапвате домашни сандвичи с маргарин или топено сирене. Е, имаме лоша новина за вас: маргаринът е пълен с трансмазнини, които могат да увредят сърцето. Ето защо по-добре да го замените с масло. Що се отнася до топеното сирене – по-добре използвайте чедър, грюер или гауда.

Бял хляб

За производството на белия хляб се отстраняват всички полезни части на зърното, което значи голямо количество рафинирани въглехидрати, които от своя страна се отразяват зле на вашето здраве. Затова заменете белия пухкав хляб с по-тъмен пълнозърнест.

НЕ дръжте тези храни в хладилника

Редовно пълним хладилника с какво ли не - дали повече от предпазливост, или защото няма къде другаде да ги слагаме. Ето обаче няколко н...

Фастфууд

Последните години се изписаха безброй статии, в които надълго и широко бе обяснено колко вредни са веригите за бързо хранене. Храната там е полуфабрикат, който не само няма да ви засити, но и може сериозно да навреди на здравето ви. Химикалите и изкуствените оцветители са достатъчна причина никога повече да не си купувате бърза храна.

Снимки: Pixabay

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

В близост до България се намират Принцовите острови - ето къде

С този прост трик ще разберете дали яйцето е твърдо сварено

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Пожелания за Цветница - кой има имен ден на 28 април 2024

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com