7 стайни растения, които е по-добре да не поставяте в спалнята

8359
7 стайни растения, които е по-добре да не поставяте в спалнята
Снимка: Getty Images/Guliver

Разнообразието от зеленина в дома има благоприятен ефект върху здравето на жителите му, като намалява стреса и подобрява настроението. Стайните растения се използват и като декорация и могат да оживят всеки апартамент. Струва си обаче да си припомним, че не всички от тях могат да помогнат, а някои дори са способни да навредят.

Трябва да сте много внимателни, когато избирате растения за вашата спалня. Това е мястото за сън, мир и безопасност. Някои видове не трябва да бъдат на нощното шкафче или да висят над спящи хора.

Растения, които не трябва да се поставят в спалнята:

Стайни лилии. През нощта тези растения, подобно на хората, абсорбират кислород и отделят въглероден диоксид. А това се отразява на качеството на съня и здравето, когато се събудите.

Орхидеи. Смята се, че през нощта тази невероятна красота на растението е способно да унищожи физическата сила. Освен това влияе на психоемоционалния компонент. Ако орхидея е до спящ човек, той може да сънува лоши сънища и да се събуди с безпокойство. Растението също предизвиква алергични реакции при някои хора.

Африкански теменужки. Тези малки цветя изострят симптомите на алергия при тези, които се борят с нея. Освен това, те се нуждаят от висока влажност за отглеждане, споделят запознати цветари.

Дифенбахия. Принадлежи към категорията растения, отровни за хората. Той се вписва добре в интериора, но не се препоръчва да го държите в спалнята. Малка капка сок от растението може да доведе до тежко отравяне;

Мимозата е срамежлива. Уникално растение, което свива листа при най-малкото докосване. Те съдържат ензими, които допринасят за разрушаването на космените фоликули и ранното оплешивяване, предупреждават запознати.

Олеандър. Не си струва да държите това растение на нощното шкафче, тъй като сокът му е много токсичен за хората. След навлизане в тялото може да започне диария, гадене и да се наруши работата на сърдечно -съдовата система;

Млечна трева. Тя е опасна за хората със своя отровен сок. При контакт с кожата веднага се образува изгаряне. Ако сокът капне върху окото, е вероятно да се появи конюнктивит, а ако попадне в гърлото, може да се появи оток на ларинкса.

Консултирайте се със специалист преди да си вземете растения за спалнята.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com