Ако искате да подсилите имунитета или да се детоксикирате, това е вашата напитка

26473
Ако искате да подсилите имунитета или да се детоксикирате, това е вашата напитка
Снимка: iStock/Guliver

Зимният сезон е съпътстван от чести настинки и грипове, към които сме предразположени, ако не поддържаме имунната си система добре. Детоксът също е важна част, която не бива да забравяме, ако искаме храносмилателната ни система да функционира правилно и като цяло – да се чувстваме здрави и изпълнени с енергия. 

Има много суперхрани, които ни помагат за тези цели, а комбинирани в една напитка стават чудесен помощник за правилен детокс и подсилване на имунитета. Такива са например лимонът, куркумата и джинджифилът, а повече са свойствата и положителните ефекти от тях, прочетете в следващите редове:

Как да махнем от тялото си тежките метали

Всички знаем, че сме заобиколени от всякакви химикали и тежки метали, които сериозно могат да вредят на организма ни. Няма как да избег...

Лимон

Този цитрусов плод е най-известен с високото съдържание на витамин С в състава си, който пък е един от най-мощните антиоксиданти, нужни на организма ни. Освен него, в състава на лимона откриваме и мед, калий, витамин В6 и други необходими за здравето ни антиоксиданти и хранителни вещества.

Куркума

Куркумата съдържа веществото куркумин, което участва в борбата със свободните радикали в организма ни. Освен него, веществата в състава на куркумата спомагат за по-добро храносмилане, подобряване работата на черния дроб, сърцето, понижаване риска от ракови заболявания, артрит и др. Други плюсове са антибактериалните и противовъзпалителните й свойства.

Джинджифил

Как да се пречистим след НЕЗДРАВОСЛОВНА консумация на храни

Нездравословните храни, към които често посягаме, тъй като изкушенията покрай нас не са никак малко, са богати на рафинирани захари, со...

Най-активната съставка в джинджифила е гингеролът, а той е полезен за успокояването на появили се вируси и инфекции, както и за предотвратяване появата на такива. Джинджифилът е суперхрана, която подсилва имунната система, подобрява храносмилането, съдържа голям брой антиоксиданти, бори се срещу коремни и мускулни болки и т.н.

Как да приготвим и консумираме напитката?

За ефективен детокс на организма ви препоръчваме да използвате трите гореспоменати съставки в комбинация, която ще донесе и много ползи за здравето ви. Ще са ви необходими допълнително и вода и мед (по избор). 

В съд с 500 мл гореща вода прибавете настърган и обелен корен от джинджифил (1-2 супени лъжици). Поставете на котлона за около 10 мин, прецедете течността, след което добавете и куркума- същото количество като джинджифила.

Можете да консумирате напитката както гореща под формата на чай, така и хладка. Лимонът добавете след като напитката е леко поизстинала и в двата случая, а количеството е спрямо вашите предпочитания. Медът, ако искате, добавете докато чаят е топъл. Няма препоръчително време за консумация, нито противопоказатели. Можете да приемате напитката през всяка част от деня, стига да е по веднъж дневно. Ако обаче имате някакви алергии или непоносимости към някоя от съставките, се насочете към друга рецепта за детокс напитка.

Това са ПЛОДОВЕТЕ, които детоксикират тялото ни след празниците

По време на празниците всеки от нас се отпуска малко или много и си позволява по-обилно хранене. Но това определено се отразява на тегл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com