X
 
 

Англия провеждала шокиращи опити с хора през Студената война

8879 3
Англия провеждала шокиращи опити с хора през Студената война
По време на Студената война правителството на Великобритания използвало населението на страната в качеството на неволни опитни зайчета, като изпитвало върху него химични и биологични методи на войната в много по-големи мащаби, отколкото се смятало преди. Такива са изводите от нови исторически разследвания, пише The Independent.

В хода на над 750 секретни операции стотици хиляди обикновени британци били подлагани на "учебни" нападения с прилагането на химическо и биологично оръжие, които се осъществявали от въздуха, от кораби и от камиони. 

Ебола е била разработвана за биологично оръжие в СССР

Съветските военни лаборатории са изследвали вирусът на ебола и са правили опити за го модицифицират за употреба като биологическо оръжи...

Досега учените смятаха, че такива операции са провеждани с много по-малък размах. Но ново изследване, проведено от професора по нова история Улф Шмит (Ulf Schmidt) от университета в Кент, показва, че британската военна авиация е хвърляла хиляди килограми химически вещества с "неизвестно ниво на токсичност" над цивилното население в Солсбъри и околностите му в графство Уилтшър, в Карингтън, графство Бедфордшър, и в Норич, графство Норфолк.

Тези вещества в значителни количества са разпръсквани над Ламанша и Северно море. Степента на щетите, причинени на крайбрежните градове и селища на Англия и Франция, е неизвестна.

Разследването за първи път показва, че в периода от 1953 до 1964 г. от кораби, самолети и движещи се камиони са разпръсквани около 4600 кг смес от цинков сулфид и кадмий (днес тя се смята за канцерогенна поради наличието на кадмий).

Научното разследване на проф. Шмит, описано в излязлата на 9 юли книга Secret Science ("Тайна наука"), показва, че пътниците на лондонското метро също са използвани като опитни зайчета, и то с много по-голям размах от смятаното. В хода на новото изследване е установено, че в столичното метро през май 1964 г. се провеждали неизвестни полеви изпитания на биологично оръжие.

Терористите могат да използват вируса Ебола като биологично оръжие

Докато лекари от цял свят се опитват да спрат разпространението на смъртоносния вирус Ебола от Западна Африка към други континенти, евр...

При секретна операция, провеждана от учените от държавния научноизследователски център за химическа и биологична война в Портън Даун, графство Уилтшър, в големи количества били разпръсквани бактерии с названието Bacillus globigii. Учените искали да разберат по какъв начин аерозолите в метрото се придвижват на големи разстояния – вътре във вагоните или чрез системата за вентилация.

Останалите шокиращи разкрития на проф. Шмит можете да научите в Мегавселена.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 3 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
    Щом е за победа на демокрацията, значи е хубаво...
  • Анонимен 2 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
    От тогава са минали повече от 50 години и няма публикувани наблюдения в посочените области да има ръст на раковите или други заболявания. Факт е, че България, а не Англия, е на първо място в Европа по злокачествени тумори. Така че и тази статия е поредният пример на буря в чаша вода и опит за злепоставяне на страните-членове на ЕС. Инспирирани, досещаме се от кого ...
  • Анонимен 1 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
    Шибаните тайни служби са виновни за всичко!