Да останем във форма у дома - възможно е!

2310
Да останем във форма у дома - възможно е!
Снимка: iStock

Напоследък ежедневието на много хора гравитира вкъщи. Било то заради домашните офиси, или студеното време - през зимата излизаме от къщи по-рядко и нямаме желание за дълги разходки навън. Как тогава да останем във форма покрай работата, семейството и домашните задължения?

Грижа за кожата по време на тренировка

Ето няколко съвета как:

Домашните задължения

Не се ядосвайте колко много имате за чистене през уикенда. Домашната работа е нещо като малък домашен фитнес изпълнен с клякания (за да почистите под мивката, или вратичките на шкафа в банята), подскоци (да стигнете праха на горните рафтове) и кардио с метлата по подовете.

Почистването на дома може да ви коства 200-300 калории и едно по-чисто и светло пространство вкъщи – печелите във всяка ситуация.  

Клякания

Защо ТОВА е най-подходящото време за ТРЕНИРОВКИ

За да сме в добро здраве и да поддържаме форма, не бива да избягваме физическата активност. Тя също играе огромно влияние върху нашето ...

Клякайте докато гледате филма или чакате фурната. Това е едно добро разтягане за вашия глутеус и ако го превърнете в навик може да оформите едно по-стегнато дупе.

Ходене

Не взимайте колата или колелото си навсякъде. Изградете си навика да ходите около 10 000 крачки всеки ден и ще забележите видими резултати във външния си вид. Японски лекар съветва всички да правят около 12 000 крачки през деня, за да поддържат тялото и сърцето си във форма. Покрай Средиземноморието хората се събуждат с изгрева и практикуват бързо ходене по крайбрежието сутрин. Това ви набавя 5000 крачки за старт на деня, йодни изпарения от водата и ви зарежда със слънце и витамин Д за целия ден.

Разтягания

Ако работата ви е на бюро и изисква от вас да стоите седнали през по-голямата част на деня, то разтягането е екзистенциално за мускулите и сухожилията ви. На всеки час ставайте и се разхождайте, разтягайте кръста, гърба и врата си, протягайте се и не забравяйте да пиете вода.

Упражнението планк развива страхотно цялото тяло!

Планк, или известно още като "дъска", това е едно от най-пълноценните упражнения за тонизиране и стягане на коремната област, талията и...

Седналото положение е най-вредно за човешкото тяло, защото не е естествено. Еволюционно хората са ходили или лежали, за това сега седенето развива разширени вени, болки в кръста и гърба и сериозни схващания. 

Никога не правете ЕДНА и съща тренировка всекидневно

Не мързелувайте през уикенда

Изградете си рутина през уикендите да сте по-активни. Добра идея са планинските разходки, разходките в парка, записването на спорт или на йога – цялостното движение. Тялото ви ще е благодарно и ще заспивате по-лесно.

Както казват за малките деца – трябва да ги изморите, за да заспят – същото важи и за възрастните. Физическото натоварване в умерени граници държи съзнанието свежо, но помага на тялото да се тонизира и да изпадне в дълбок сън през нощта.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно