Грижа за кожата по време на тренировка

1136
Грижа за кожата по време на тренировка
Снимка: iStock/Guliver

Като общество ние ставаме все по-осъзнати, поради което модата за подходящ начин на живот непрекъснато расте. Ние се грижим за телата си, като тренираме във фитнеса, на открито или у дома. Грижейки се за здрав и добър външен вид, трябва да се грижите и за кожата си след тренировка.

Пот - има ли значение?

Какви ще се случи с вашето тяло, когато не правите КАРДИО ТРЕНИРОВКИ

Тренировките от типа на тичане, плуване, бързо ходене и по-конкретно – кардиотренировките, са от изключителна важност за поддържа...

По време на тренировка тялото ни повишава телесната си температура, кръвта циркулира по-бързо през разширените кръвоносни съдове, метаболизмът се нарушава, което ни кара да отделяме повече отпадни продукти. В кожата ни обаче има процес на изпотяване. За да се охлади след интензивна тренировка, тялото отделя пот по повърхността на кожата ни. Съставът на потта е основно вода, но също така сол, мазнини, урея, пикочна киселина, амоняк, млечна киселина, въглехидрати и минерали като калий, калций, магнезий и желязо. За съжаление цялата тази смес остава върху кожата ни след тренировка. И така, как да се грижим за него, за да го поддържаме в добра форма?

Грижа за кожата преди тренировка

На първо място, не използвайте грим. Обучението е предназначено да засили нашия метаболизъм и по този начин да се отървем от ненужните метаболитни продукти. Ако сложим грим, който ще блокира изходите на потните жлези, ние също така блокираме отстраняването на токсините от тялото си. Освен това гримът в комбинация с пот, който съдържа мастни компоненти, ще бъде повреден. Ако тренирате в климатизирана стая или на открито е добре да използвате лек крем, за да се предпазите, но ако тренирате у дома, бихме ви препоръчал да не използвате абсолютно нищо върху кожата си.

По време на тренировка: Нежното подсушаване на лицето с кърпа (не го правете силно, за да не излагате кожата си на механично дразнене) определено е по-добре, отколкото да докосвате и бършете лицето си с ръце. И най-важното: ВОДА! Попълването на водата, която губите с потта по време на тренировка, е важно, за да поддържате кожата си в добро състояние.

Никога не пийте тази напитка преди тренировка

Поддържането на хидратация по време на тренировка е важно не само за цялостното здраве, но и за издръжливостта на тялото при физическо ...

Грижа за кожата след тренировка

Кожата трябва да се измие възможно най-скоро след тренировка. За съжаление солта, съдържаща се в потта, много често дразни кожата и предизвиква различни изменения по нея. Колкото по-бързо отмиваме ненужните метаболитни продукти, толкова по-малко ще имат контакт с кожата.

След измиване е препоръчително да използвате лек овлажняващ крем, който ще предпази хидролипидното покритие върху кожата, частично отстранено по време на измиване. Ако не планираме важни излизания, би било добре да оставим кожата си в такова състояние за една нощ. Известно време след тренировка кожата ни продължава да отделя токсини и е добре да не ги блокираме отново.

Въпреки това, когато излизате и трябва да се гримирате, е добре да използвате лека минерална козметика, която няма да запуши порите на кожата, докато прикрива несъвършенствата, които искате да скриете.

Коя е най-добрата храна след тренировка

Отдавна се знае, че успехът е 30 процента обучение и цели 70 на сто диета. Важно е тези елементи да се комбинират добре един с друг. М...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Стихотворение за 20 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Митове и истини: Прави ли ни кафето зависими?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?
Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

След няколко години потребителите в Германия може би вече няма да могат да избират между кафяви и бели яйца. "Днес вече виждаме все по-малко кафяви...