Една фирма и два консорциума се борят за чистотата в София и рекордния й бюджет

7987
Една фирма и два консорциума се борят за чистотата в София и рекордния й бюджет
Снимка: istock

Една фирма и два консорциума излязоха в битката за чистотата в София и осигурения за целта рекорден бюджет от 143,3 млн. лева. Петгодишен ще е срокът на договорите, които предстои да се сключат.

Поръчката за събиране и транспортиране на отпадъци, почистване и поддържане на улици и места за обществено ползване в Столична община е разделена на две обособени позиции.

Едната е за районите „Младост“ и „Триадица“ (без частта между бул.„Витоша“, „Позитано“, „Христо Ботев“ и „Патриарх Евтимий“). Тя е с прогнозна стойност 73.9 млн. лв. без ДДС.

Повече пари за почистване на София догодина - лъвският пай за фирми около Домусчиев, Вълка и Титан

С гласовете на управляващото мнозинство в Столичния общински съвет - коалициите ГЕРБ-СДС и ВМРО-"Атака", бе решено през 2021 г. София...

За нея кандидатства фирмата „ЗМБГ“ АД, която се свързва с братя Домусчиеви. Основен акционер с 60% от капитала й е фирма "Директ Инвест" АД, останалите акции са притежание на "Бул Инвест Груп 2009" АД. Сред действителните собственици на акционерното дружество е Даниела Славчева, която допреди 4 г. е в Съвета на директорите на ПФК "Лудогорец" – собственост на двамата братя Кирил и Георги Домусчиеви. Останалите собственици на дружеството „ЗМБГ“ са Камен Арсов, Иван Бучков и Марио Ташев.
Другият кандидат е консорциум „Еко София Груп“. Водещ партньор в него е фирмата „АЕС-Х“ ООД, която е поддържала чистотата в район „Надежда“, има договор с общините Елин Пелин, Шумен и с АПИ за зимното и превантивно поддържане на АМ „Тракия“. Останалите съдружници в консорциума са: “РТК“ ООД,“ЕКО РЕСУРС-Р“ ООД, „БКО“ ЕООД,“Еко Тийм София“ ЕООД и „Еко Клийн Сървиз“ ЕООД.

Втората позиция е за районите „Витоша“ и  „Овча купел“, чиято прогнозната стойност е 69,4 млн. лв. без ДДС.  

Оферта и за него са подали от „Еко София груп“. Конкурентът им е консорциум „София ЮГ“ с участници „Нелсен – Чистота“ ЕООД (60%) и „Ай ес Ви Трейд“ АД (40%). 

„Нелсен – Чистота“ е еднолична собственост на „Титан Интернешанъл Холдинг“ АД. До 2016 г. съдружник с  акционерното дружество в „Нелсен“ е бил Антон Принц Собиески Цу Шварценберг. 100% от акциите на „Титан“ пък са притежание на Иво Иванов.

Спаси София иска спиране на търга за сметопочистване

Независимият кандидат за кмет на Спаси София, Борис Бонев, се обяви за прекратяването на търга за избор на изпълнители за почистване на...

„Ай ес Ви Трейд“ АД е 60% притежание на Веселин Танов и 40% на Слави Димитров.

Именно обединението между „Нелсен“ и „Ай Ес Ви Трейд“ е сегашният изпълнител на договора за чистота за „Витоша“ и „Овча купел“ от 2017 г., който изтича през юни тази година. „ЗМБГ“ пък отговаря за „Триадица“.  

Дотогава Столична община се надява да е избрала новите изпълнители. Реално това може да се случи при условие, че няма обжалване на процедурата.

Изискванията за двете позиции са кандидатите да разполагат с 14 специализирани камиона за контейнери с битов отпадък, девет за извозване на едрогабаритни и строителни отпадъци,  14 - за извозване на едрогабаритни и строителни отпадъци, една машина за дезинфекция, една за раздробяване на клони, три вакуумни машини за почистване на тротоари, 14 камиона с автоцистерна с маркуч и дюзи (водоноски), 4 автометачни машини, 18 специализирани мултифункционални автомобили за зимно почистване и др.   

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо мигаме с очи?

Кога е полезно да се ядат сурови фъстъци и кога не?

Помага ли за отслабване ходенето по 1 час всеки ден?

Това не е съдба: 6 причини, поради които сте се влюбили в мъж, когото едва познавате

17 неща в къщата, които крадат здравето ви ден след ден

Какви рискове крие лаймската болест в напреднала възраст?

5 начина да научите децата си да устояват на трудностите в живота?

Как се избелват кокошите яйца, преди да ги боядисаме

Ако искате яйцата да останат здрави, сложете това в тенджерата

Нов начин за боядисване на великденски яйца на райета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com