Какво е за мен любовта?

7322
Какво е за мен любовта?
Снимка: Pexels

Задавал ли си си въпроса: "Какво е за мен любовта?"

Ако отговорът е "да", значи си част от нас… Заповядай в тази тема, за да разбереш няколко гледни позиции и десетки тези за любовта:

За да разберете какво е любов, трябва да разберете за какъв вид любов говорим: любов към Бога, към половинката, към парите, към родителите, към децата, към животните, към работата?

На Земята има много видове любов

Ако въпросът за любовта е между мъж и жена, любовта, която вълнува сърцата на поети, художници, тогава мисля, че това най-вероятно е търсене на вашата сродна душа.

Древните гърци описват живота си в митове

Според древните гърци боговете са живели на високата планина Олимп, а Зевс е бил главният бог. Според една от легендите хората решили да построят висока кула и да живеят като богове, за да се равняват на тях. Зевс не можел да позволи на смъртните хора да се състезават с боговете, но и не искал да ги унищожи, тъй като те били негови любими създания. Той инструктира Аполон да реши този проблем.

И Аполон измисли как да не убива хора. Той направи хората толкова слаби, че да не могат да стигнат до планината Олимп. Аполон разделил душите на хората наполовина. Оттогава всяка половина на света търси своята сродна душа.

И все пак, всеки има големи проблеми с намирането на своята сродна душа. Не искаме дълго да търсим сродната си душа, да правим много опити. Понякога ни се струва, че сме намерили своята сродна душа и после се женим, омъжваме се. И след определено време разбираме, че радостта, светлината, любовта напускат семейството. Започваме да живеем чисто механично, по навик, защото вече не искаме да променяме нищо или просто се страхуваме. Защото търсенето на сродна душа изисква много усилия, разочарования и опити. И не искаме да рискуваме това, което сме натрупали, през съвместния си живот.

Така, налага се да проявим голяма смелост, за да признаем пред себе си, че не живеем, а съществуваме!!!

Животът е любов

Живеейки с нелюбим човек, душа, не изпитва любов… Тя, търси нещо друго, гледа в страни и тогава се появява онова защо.

Защо допускаме такива грешки в живота?

Първо, защото често бъркаме страстта и увлечението с любов. По-често страстта може да се появи, след алкохолно парти. И събуждайки се след такова парти в прегръдките на друг е много неудобно да се погледнем в очите, защото разбираме, че сме изпитали удоволствие от самия секс, но няма любов.

Страстта, тя е като алкохол, след няколко месеца съвместен живот, страстта бързо преминава и идват делнични дни. И любовта никога не си отива.

Как да разберете какво Ви очаква в любовта?

Без любов животът не може да е пълен и забавен, вълнуващ и да ни кара да се чувстваме доволни. Докато човек е жив, сърцето продължава д...

С нежност и сълзи от радост разглеждам снимки в интернет, когато виждам влюбени двойки, които са над 70 години. Те, както в първия ден от запознанството си, се държат за ръце и в очите им бликат онези нежност и любов.

Второ, след като сме живели с човек известно време и осъзнавайки, че любовта е напуснала сърцето, мислим, че можем да я върнем. Ходим на психолог, за да разрешим проблеми в семейството, опитваме се да изградим нови отношения, даваме втори шанс, опитваме се да накараме сродната ни душа да ревнува.

Трето, спираме да търсим. Страхуваме се от промяната, страхуваме се да изпитаме отново болката от разочарованието и раздялата, страхуваме се от несигурността.

С появата на интернет, търсенето на булка или младоженец, от една страна става по-лесно. Но от друга страна просто дразни, когато човека, който дори не ни познава, никога не ни е виждал в очите, започне да пише, че ни обича.

Може ли да говориш за любов, без да разбираш смисъла на думата?

Какво е любов според децата?

Ако попитате едно дете какво е любов, ще останете изумени от детската философия. Какво е любовта, от какво се състои, как възниква и с...

Повече от сигурна съм, че всеки от вас поне веднъж в живота си е изпитвал чувство на любов! Когато го изпитахте, това даде ли ви сила и енергия?

Не можехте да спите, не можехте да ядете, не можехте да се измъкнете от работа, защото мислите за страстта ви, прекъсваха часовете за работа?

Не можехте да дишате? Заспивате и се събуждате с чувство на благодарност, че любимият човек е до вас?

В заключение:

На въпроса: Какво е за мен любовта?, всеки сам да отговори.

Зодиите, които не вярват, че заслужават любов

Ако сте имали повече нездравословни отношения, отколкото добри, тогава вероятно се чудите защо е така. Проучванията показват, че някои ...

Любовта е енергия, хармония, щастие, когато с половин поглед, половин дума разбереш състоянието на твоя човек, на собствената си душа. Когато възприемаш болката на своята сродна душа като своя болка!

Какво е за вас любовта?

Когато срещнете своята сродна душа, вие я обичате просто защото тя е там и не се опитвате да я промените, а само се стремите да я направите по-щастлива.

Любовта е щастие, което никога не минава, но като хубавото вино всяка година става все по-вкусно и по-силно.

Е, какво смятате вие за любовта?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Опасности дебнат от градината – какви са те и как да ги избегнем?

Как да разберем дали маратонките са оригинални?

Знаете ли как се размножават костенурките?

Защо е опасно да живеете в едностайни апартаменти - дори не сте подозирали

Какво си мисли психологът след срещата с вас?

Свинска мас за женския организъм: ползи и вреди

5 факта за жените в Северна Корея, заради които животът ви ще изглежда като приказка

Проучване разкрива опасностите, които крият приложения за проследяване на менструация

Кои храни се поднасят с картофи? Всяка домакиня трябва да знае това!

Как се пише: ранглиста или ранклиста?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com