Кой би повярвал, че тези 5 саксийни цветя са супер полезни за здравето

31320
Кой би повярвал, че тези 5 саксийни цветя са супер полезни за здравето
Снимка: iStock/Guliver

Цветето е в състояние да действа благоприятно върху здравето ни. Растенията подобряват биоенергийните полета вкъщи. Може би не знаете, но има 5 саксийни цветя, които спомагат за по-добро здраве и дават положителна енергия, когато се отглеждат у дома.

1. Алое

То се отглежда лесно, защото няма нужда от твърде редовно поливане. Причината е, че съхранява достатъчно количество вода в листата си. Така то успява да оцелее при сериозни условия или засушавания. Възможно е алоето да не цъфти, но затова пък расте доста бързо.

Алоето е полезно за здравето, защото убива раковите клетки в зародиш и пречиства организма от лошите микроорганизми и бактерии. С екстракт от алое можете да третирате рани или изгаряния, като те ще минат доста по-бързо от нормалното. За да прояви лечебните си свойства, растежът му трябва да е завършен в период от три години.

2. Спатифилум

Има красиви бели цветове и се отглежда лесно. То има издължени листа, цветовете му са в розов или кремав цвят. Предпочита светлината, топлината и високата влажност. Може да издържи във всякакви атмосферни условия, но не му харесват ветровитите места или подгизналата почва.

Как да имате спалня, пълна с растения, но без насекомите?

Нищо не изглежда по-мечтателно от спалня, пълна с растения. Невъзможно е да се гарантира, че вашето растение никога няма да получи вред...

Спатифилум действа прочистващо и овлажняващо на въздуха в помещението. Премахва плесента и убива бактериите. Помага на хората, които са подложени на напрежение и стрес.

3. Хибискус или китайска роза

Китайската роза се харесва от хората, защото има лъскави листенца и красиви цветове. Предпочита да вирее на разсеяна светлина, мрази студа и обича умерената влажност. Цъфтежът й е обилен, а цветчетата й окапват само при студ.

Добре е да си го имате вкъщи, защото това растение действа успокояващо и мотивиращо. Когато е около вас, нараства мотивацията ви за успех и предприемчивост. Листата му могат да се ползват като пречистващ чай с познатото ни име каркаде. Растението пълни къщата с кислород и пречиства въздуха.

4. Лимон

Напитка от растение може да замести сутрешното кафе

Цикорията е растение от семейство сложноцветни. Често се използва като безкофеинова напитка и здравословна алтернатива на кафето. Ценит...

Доста по-капризно растение от горепосочените. Лимонът обича да е на фиксирано местоположение. Не трябва да го местите от едно място на друго. Той предпочита светлите и топли места, като е взискателен към влагата на въздуха и почвата.

Плодът и листото на лимона унищожават бактериите, защото отделят вещества, които ги отблъскват. Всеизвестно е, че лимонът засилва имунната система и е добър помощник при простуди, ангини и възпалени дихателни пътища. Лимонът успокоява и сваля кръвното в допустимите граници. Усилва мозъчната активност.

5. Мушкато

Хората го отглеждат както на балкона, така и в стаята. Важното е около него винаги да е много светло. Може да устои и на по-сух въздух. Прекаленото му поливане води до по-малък цъфтеж.

Миризмата на мушкато прогонва комари, молци и мухи. Това растение пречиства въздуха от вредни микроорганизми. Помага при състояние на безсъние и премахва депресията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Пожелания за Цветница - кой има имен ден на 28 април 2024

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com