Кубче лед върху врата облекчава стреса и подобрява съня

6965
Кубче лед върху врата облекчава стреса и подобрява съня
Снимка: Sebastian Nikiel / Pixabay

Чували ли сте за ледотерапията? В основата ѝ лежи лечението на определени здравословни състояния с кубче лед. В следващите редове ще обърнем внимание на това за какво помага поставянето на лед върху точката, наречена Фън Фу.

Точката Фън Фу се намира в средата на врата отзад, в долната част на главата. Процедурата, която се препоръчва с нея, е да легнете по корем, да поставите лед върху точката и да оставите за максимум 20 минути. Това се прави два пъти на ден. Може да увиете леда с шал или друго. Възможно е през първите секунди да ви стане студено, това е нормално.

Хитри приложения на формичката за лед, за които не подозирате

Фризерът е уникално изобретение, благодарение на което можем да съхраняваме хранителни продукти, без да се притеснявате, че нещо ще им ...

Според китайската медицина процедурата помага за подмладяване на тялото, за осигуряване на повече енергия и за по-добро здраве. Ето за какво още помага.

За облекчаване на стреса – точката управлява нивата на стреса, отговаря за депресивните състояния и емоционалното разстройство. При хората, които са направили процедурата, се наблюдава по-ниска тревожност и нива на стрес. Няма да излекувате напълно състоянието единствено по този начин, но у вас ще се събуди желание за по-добър и пълноценен живот, изпълнен с позитивизъм и щастие.

За по-добър сън – точката Фън Фу отговаря за онова, което се случва във фаза на дълбок сън. Ето защо стимулирането ѝ може да ви помогне да заспите по-бързо и да имате пълноценен сън. Така няма да се събуждате и да имате разкъсан сън. Тялото ще си почива и ще си създаде навик за сън.

За правилно храносмилане – точката участва в процеса на слюноотделяне и преглъщане, а те са важни за правилното храносмилане. Освен всичко това, стимулирането на точката облекчава спазмите с коремната област, възпаленията и болката в стомаха.

Сух лед - не се топи и не разрежда напитката!

Чували ли сте за коктейли със сух лед? Ако не сте, ще се побъркате. Ако сте чували за него, предстои да видите най -яката рецепта за ко...

За облекчаване на главоболието – тази точка е свързана с болката в главата, замаяността и ниските нива на енергия. Сложете върху нея лед, топлина или окажете натиск. Така ще се освободи енергия, насочена срещу болката, и ще я облекчи. Най-бърз ефект има при главоболие.

Облекчаване на предменструалния синдром – когато поставите лед върху тази точка, се облекчават симптомите на ПМС, промените в настроението, както и болезнените спазми. Тази точка може да ви съдейства за нормализиране на цикъла при проблеми с него.

Ледотерапията е интересно преживяване с доказан благоприятен ефект върху цялото тяло. Ако опитате, със сигурност ще забележите въздействие от нея върху физическото и емоционалното ви състояние. Процедурата може да направите и у дома, лесно и удобно, за да извлечете максимални ползи от нея. Нужно ви е едно кубче лед и нищо повече.

Статията има само информативна цел, не замества консултацията с лекар!

Защо НИКОГА да не си поръчваме лед в ресторанта

Много от хората предпочитат минимум веднъж в седмицата да вечерят или обядват в ресторант. Освен, че няма да се занимават с приготвяне ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо някога трепетликата е била смятана за прокълнато дърво - ще се учудите

Непирятни моменти в офиса, които развалят работния климат

9 симптома на начална депресия - проверете дали ги имате

Защо се посипва сол пред входната врата

Кои птици са в групата на прелетните

Кои са топли и кои студени цветове

Кои планети в Слънчевата система са газови гиганти

Житейски илюзии: 3 токсични нагласи, от които трябва да се отървете преди 30-годишна възраст

Знаете ли кои храни са най-богати на фибри

Знаете ли кои са седемте чудеса на света

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com