Проверете състоянието на сърцето си с ТАЗИ ефикасна процедура със студена вода

6735
Проверете състоянието на сърцето си с ТАЗИ ефикасна процедура със студена вода
Снимка: iStock/ Guliver

Най-важният орган в човешкото тяло е сърцето, поради което за нормалното му функциониране трябва да се следи постоянно , а не да се разчита единствено на профилактичните годишни прегледи. Защото сърдечни проблеми могат да възникнат незабелязано и да се усложнят бързо с времето. Ето защо е препоръчителен личен тестови контрол, който да ориентира относно състоянието на сърдечно-съдовата система. Процедурата е следната: в подходящ съд се приготвя „ледена вода“ и дланите на ръцете се потапят в продължение на  ½ час: ако след това върховете на пръстите са побледнели, това означава че са загубили чувствителността си в резултат от локални смущения в кръвоснабдяването.

Обобщено, нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система зависи от мултиплицирането на факторите: наследственост, хранителен режим, физическа активност, стрес, приемани лекарства или наркотични субстанции.

Влошеното кръвообращение най-често е резултат от стесняване и загубена еластичност на артериалните съдове, поради натрупване на плаки от „лош холестерол“ върху стените им. А лошият холестерол в кръвта се дължи на нерационален хранителен режим.

Именно чрез правилен избор на хранителните продукти се постига трайно снижаване на вредните за здравето субстанции в кръвта, с което се нормализират: артериалното налягане и кръвната захар и се ускорява изгарянето на излишните мазнини. Освен това, не като се отстраняват дадени храни от диетичния режим, а чрез обогатяването му с полезни за сърцето такива се постига желания здравословен ефект.

Това се случва със сърцето ви, ако пиете кафе всеки ден

Кофеинът е най-популярният природен стимулант в света. Попадайки в тялото ни, той преминава кръвно-мозъчната бариера и оказва стимулира...

Мазните риби, които са перфектният източник на естествени белтъчини и омега-3 мастни киселини, повишаващи полезния HDL-холестерол за сметка на „лошия“ такъв, трябва да се консумират с мярка. Изобщо, общата консумация на мазнините трябва да се ограничи като се минимизира консумирането на наситените и транс- мазнините, каквито се съдържат в: маслото, маргарина, пържените храни, захарните изделия и други. Препоръчителни са мононаситените мазнини в зехтина и фъстъченото масло. Задължително трябва да бъдат включени зеленчуците и плодовете.

Предпочитаният енергиен източник за организма са храните, съдържащи комплексни въглехидрати. Такива са тестените продукти, изготвени от пълнозърнесто брашно и ястията от сладки картофи – батати.

Скорбялата, витамините и микроелементите в бататите, стабилизират кръвната захар и снижават нивата на „лошия холестерол“ и триглицеридите – субстанциите, застрашаващи сърдечно-съдовата система и така изключващи дълголетието.

Храненето трябва да е разнообразно, през равни времеви интервали, а количеството на храната да е достатъчно за енергийното обезпечаване на сърцето. Белтъчните продукти също са важни за захранването на сърдечния мускул, но прекаляването с тяхната консумация може да провокира развитие на сърдечно-съдови заболявания. Ето защо, режимът на хранене трябва да е балансиран по отношение на вида и на количеството храна – гладуването и преяждането са еднакво вредни, но пиенето на повече вода е препоръчително.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 27 април 2024

Таро хороскоп за 27 април 2024

Златните 8: Тези качества правят жената магнит за мъжете

Пукането на пръстите на ръцете е признак на нещо тревожно: Ето какво разкриват експертите

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим
Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Пържените кюфтета са едно от най-хубавите угощения в кухнята. И тук сме ви подготвили феноменална рецепта, за да станат сочни и да се топят в устата,...