Български производители ще изнасят яйцата си към Гърция и Кипър

5328
Български производители ще изнасят яйцата си към Гърция и Кипър

Имаме оферти за търговия с яйца в Гърция и Кипър, а при проявен интерес от страна на Румъния имаме готовност да изнасяме наша продукция и в Румъния. Това каза за „Фокус” Василка Френкева, представител на пловдивска фирма за производство на яйца.

Вече има и подписан договор за износ на български яйца към Гърция. Ние сме европейци и си имаме пазар, на който всеки може свободно да определя с кой и на какви цени да се договаря, каза Франкева.

Ще следят дали яйцата от Полша са от законни ферми

Ще следим дали яйцата, които се очаква да влязат от Полша, са от законни ферми, които отговарят на изискванията за хуманно отношение ...

Най-големите разходи от началото на тази година са за преоборудване на халета и реконструкция на помещенията за кокошките. Може ли една кокошка да яде зърно на европейски цени и да се ползват толкова скъпи горива, а цената всяка година да остава между 13 и 18 стотинки за яйце, попита Франкева в коментар на ситуацията с двойното поскъпване на яйцата.

По думите й от 1990 година досега яйцата са промоция за българския народ. Всеки от производителите ще спази обещанието си, дадено пред земеделския министър Мирослав Найденов в Пловдив, и ще има промоции при цените на яйцата за Великден, а отстъпките ще са в зависимост от направените разходи и себестойността на произведената продукция. Промоцията на българския народ за Великден ще са евтините полски яйца, каза Франкева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика