Добрев: Газовата диверсификация е решаваща

4170
Добрев: Газовата диверсификация е решаваща
Основен приоритет за нас е местният добив на газ

Диверсификацията на източниците на природен газ е от решаващо значение за енергийната независимост. Основен приоритет за нас е местният добив на газ. Именно той ще подобри конкурентоспособността на българската икономика.

Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, който заедно с финансовия министър на Турция Мехмед Шимшек, участва в заключителния панел на енергийния и икономически форум, организиран от Атлантическия съвет на Съединените щати, съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Кунева видя лош знак в отсъствието на Путин

Процедурата в Конституционния съд днес беше прекъсната, за да се спаси реномето на Бойко Борисов. Той вече не е слушан от хората, коит...

Министър Добрев представи пред участниците във форума и основните усилия на правителството за запазване на финансова стабилност и гарантиране на устойчив растеж. България е една от трите държави в ЕС, заедно с Дания и Швеция, изпълнила Маастрихтските критерии, посочи Добрев.

България е една от осемте държави в ЕС, които са постигнали икономически ръст на годишна база за периода юли-септември. Подобряването на достъпната цена на енергийните ресурси е един от най-големите стимули за икономическо развитие, защото то прави предприятията по-конкурентоспособни.

По неговите думи през последните десет години България има икономически растеж над средното равнище в ЕС. Балансираният бюджет и финансовата политика, комбинирани с мерки за стимулиране на растежа, инвестициите и експорта изиграха решаваща роля за смекчаване на ефектите от кризата, каза още министърът.

Редактор: Десислава Ушатова

Руски експерт: Българският участък от "Южен поток" ще е незаконен

Българските власти се правят, че защитават националния интерес по проекта „Южен поток”, а „Газпром” - че прави ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика