Ръст на продажбите на недвижими имоти в Банско

6274
Ръст на продажбите на недвижими имоти в Банско

Ръст на продажбите на недвижими имоти през летните месеци отчитат брокери в Банско. Това съобщи Мария Саева, консултант по продажбата на недвижими имоти в курорта, предаде Фокус.

Сравнено с предходните месеци, през изминалите юли и отминаващия август, продажбите на имоти са се увеличили значително. В момента цените са достигнали „дъното”. Квадратен метър застроена площ в зимния курорт в момента се предлага на средна цена от 450 евро. Анализът на пазара на недвижими имоти в Банско за последните няколко години показва, че днес цените на апартаментите са тройно по-ниски.

Три общини рекламират туризма в Пирин

На 13 август ще бъде подписан договор по проект “Банско, Разлог и Кресна в прегръдките на Пирин”. Трите общини ще могат да...

Сравнително по-ниски за цените на апартаменти на последен или партерен етаж или такива, намиращи се в неподдържани сгради. Подобни имоти се търгуват за 350-400 евро за квадратен метър. Между 25 000 и 30 000 евро струва в момента двустаен апартамент. Засиленият интерес към покупка на имоти през лятото в Банско, брокерите обясняват с пристигането на все повече руски граждани в курорта, както и това че значително повече българи пристигат в Банско именно през лятото. Основните предпочитания са жилището, което купуват да се намира в добре поддържана сграда. Най-предпочитани са апартаментите с една спалня. През последните месеци, брокерите отчитат ръст и на запитванията за апартаменти с две спални, за които досега почти не са правени никакви запитвания от купувачи.

Наблюденията на брокерите в зимния курорт показват, че 95% от купувачите се решават да купят имот, тъй като разполагат със собствени средства. Едва 5% от купувачите използват кредите, в повечето случаи става въпрос за местни хора, които купуват по-голямо жилище за живеене.

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика