Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Три общини рекламират туризма в Пирин

03 август 2012, 10:41 часа • 7797 прочитания

На 13 август ще бъде подписан договор по проект “Банско, Разлог и Кресна в прегръдките на Пирин”. Трите общини ще могат да рекламират туризма в региона с помощта на 477 096 лева, средствата са по Оперативна програма "Регионално развитие", предаде Стандарт нюз.

Въпросният проект е получил най-много точки от подадените 42 проектни предложения. Община Банско е водеща организация, а нейни партньори са Разлог и Кресна. В продължение на 2 години основната цел ще е изграждане на общ туристически продукт “Дестинация Пирин”.

Обхватът, съдържанието, начинът на реклама и маркетинговите дейности бяха уточнени на проведените обществени обсъждания в трите общини. Предвижда се изработване на нови туристически пакети за “Дестинация Пирин” – 4 летни и 4 зимни, цялостна рекламна и маркетингова кампания, планират се пътувания за български и чуждестранни туроператори и журналисти от специализирани издания. Ще се участва в Националните щандове на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

По време на рекламната кампания ще бъдат заснети филми на 5 езика, ще се изработят рекламни дискове за участие в туристически борси, рекламни видеоклипове, пътеводители, продуктови брошури на 3 езика за двата сезона. Ще има интернет реклама, CD и мултимедийна презентации, GPRS карти за новите разработени туристически пакети на 5 езика, промоционални и етно сувенири. С всичко това трите общини ще се представят на международни и европейски изложения и борси. "Длъжни сме да се развиваме, а не да стоим на едно място. Затова правим подобни проекти, не бива да изоставаме от конкурентните курорти", заяви кметът на Банско Георги Икономов.

Редактор: Ая Косарова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес