Спестили 200 млн. от "Тракия" без компромис с качеството

3510
Спестили 200 млн. от "Тракия" без компромис с качеството

Няма оскъпяване на проекта за изграждането на лотовете на магистрала „Тракия” или лошо качество при изпълнението му, а информацията за него е публична. Това каза по време на парламентарния контрол министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в отговор на въпрос на лидера на ДСБ Иван Костов относно финансиране на строителството на лотове 2, 3 и 4 от автомагистрала „Тракия”, предаде Стнадарт нюз.

Качеството на строителните материали е добро и ЕК ни е възстановила разходите по строителството, увери министър Павлова.

Откриха Лот 2 на магистрала "Тракия"

Бойко Борисов, Росен Плевнелиев и европейският комисар по регионална политика Йоханес Хаан откриха Лот 2 на магистрала „Тракия&r...

През 2010 година разходите, които сме изплатили за изграждането на АМ "Тракия" Лот 2, 3 и 4, възлизат на 24 милиона лева, обясни строителният министър. Същата сума беше верифицирана пред ЕК и възстановена, допълни Павлова.

През 2011 сумата, която е разплатена и верифицирана пред управляващия орган, е в размер на 215 милиона лева, стана ясно още от отговора на министърката. Тази сума, по думите на Лияна Павлова, също ни е възстановена от Брюксел. Очакваме до седмица да ни се възстановят от ЕК 664 000 лева.

Няма средства, които да сме разплатили и да не са ни възстановени, категорична бе тя.

Изцяло се възползваме от наличните европейски средства. Общата стойност е в размер на почти 500 милиона лева. Има 200 милиона лева спестени средства, с които можем да сключим договори за други проекти, подчерта строителният министър.

Пробив на газопровод край Ямбол

При строителни работи на магистрала „Тракия”, в отсечката Стара Загора – Ямбол, е засегнат газопровод в района на ям...

Павлова посочи, че по Лот 2 на „Тракия” лоши участъци няма и той отговаря на всички технически параметри. По Лот 3 имаше констатирани пропуски, но това е работата и на пътната агенция, и на лабораторията на Агенция „Пътна инфраструктура” да контролира качеството на строителния процес, каза още министър Лиляна Павлова. По думите й са направени над 8 000 изпитания, проби и проверки. Нашите проверки и екипи са там, за да гарантират качество по време на строителство, подчерта министърът.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика