Патриотичният учител Букварино подари незабравима екскурзия

11577
Патриотичният учител Букварино подари незабравима екскурзия

Патриотичното образователно помагало "Букварино" вече даде своята първа голяма награда на заинтригуван от играта. Победителят от томболата на www.bukvarino.bg се казва – Виолета Николова. Нейната амбиция да отговори правилно на въпросите на сайта й даде прекрасната възможност да заведе своето семейство на тридневна незабравима екскурзия. Заедно с близките си, обгрижени от вниманието на екскурзовод, ще могат да разгледат регионалния исторически музей в град Шумен. Щастливото семейство ще посети къщите музеи на Панайот Волов, Добри Войников и Панчо Владигеров. Съпътствани от отлично подготвен гид, те ще се докоснат до историческата атмосфера на градовете Плиска и Велики Преслав. Ще си направят снимка за спомен до един най - големите символи на  културното ни наследство – Мадарския конник, овековечил величието на българската държава. Единственият в Европа скален релеф, който датира от периода на Средновековието, се намира в североизточна България в близост до с. Мадара, на 20 км от град Шумен.

Тридневната историческа обиколка, предоставена от компания „Лактима“, ще осигури възможност на 8-годишната дъщеричка на победителката, която се занимава с народни танци, да се запознае с подробности от историята на България. Целта на авторите на проекта „Букварино“ - „Сдружение Азбукари“ и партньорите им от „Лактима“ е да стимулират интереса на хората към патриотичните идеи. "За съществуването на проекта "Букварино" разбрах от Фейсбук и по-точно от публикациите на Цвета Кирилова, които следя с интерес. Повече информация за играта намерих на Bukvarino.bg. Заинтригува ме играта поради факта, че е свързана с личности в българската история. Останах много впечатлена от това, че някой е помислил как под формата на игра да стимулираме децата да научат важните събития от миналото  на България, да знаят кои са българските герои и не на последно място да обичат българската азбука и своята Родина", заяви победителката Виолета Петкова. Пред екипа на "Сдружение Азбукари" Вики сподели, че обича да чете книги, да шие гоблени и не на последно място да отглежда изобилие от орхидеи.

Малките „Азбукари“ отпразнуваха 1 юни с песни, танци и играта „Букварино“

По повод Mеждународния ден на детето 1 юни „Сдружение Азбукари“ организира много забавления за своите приятели – деца...

„Щастливо омъжена съм от 10 години, а през тази година ще празнуваме - Сватба на цветята“, разказа развълнуваната победителка. Кадри от тридневната екскурзия на щастливото семейство ще може да видите скоро на www.azbukari.org и www.bukvarino.bg.

Всеки, който иска да се включи в томболата на сайта www.bukvarino.bg, трябва да отговори правилно на въпросите, свързани със съдържанието на книгата „Исторически лабиринт на познанието“, част от комплекта „Букварино“. Любознателните могат да спечелят екскурзия, която ще гарантира незабравими моменти, съпътствани с изучаване на нови факти, белязали родната история.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com