Всеки месец - кандидатстудентски изпити

19724
Всеки месец - кандидатстудентски изпити
Снимка: БГНЕС

Кандидатстудентски изпити ще има всеки месец от януари до септември, обявиха родните ВУЗ-ове, пише „Преса”. В ожесточената битка за първокурсници схемата за прием, позната ни от години вече е основно променена.

Младежите, които са избрали да кандидатстват специалност „Икономика” в УНСС, могат да се запишат за изпит на дата, която им е най-удобна и за месец, който смятат, че е най-подходящ за изявата им. Но и това не е всичко- те могат да сеявяват колкото дати има, а за прием ще важи най-високата им оценка.

Допълнителни кандидат-студентски изпити в Пловдив

Още един шанс дава Пловдивският университет за кандидат-студентите. За попълване на незаетите места във филологическите специалности, ...

Същата схема е приета и от Нов български университет. Там даже били готови да правят изпити по два пъти на месец. Най-старият ни ВУЗ – Софийски университет започва изпитите през март. Идеята е бъдещите студенти да имат свободен месец май, когато ще трябва да държат матури.

В Техническият университет пък ще записват и с резултати от матурите, като кандидатите могат да изберат и резултата си от изпита си по литература.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com