Нов кръг във Висшата лига - ново голямо дерби на Лондон, Арсенал посреща Тотнъм

2682
Нов кръг във Висшата лига - ново голямо дерби на Лондон, Арсенал посреща Тотнъм
Снимка: Getty Images

Шестият кръг от английската Висша лига предлага ново столично дерби, тъй като Арсенал посреща Тотнъм в неделя (26.09) от 18:30 часа българско време в съперничеството на Северен Лондон. Двата отбора започнаха на двете крайности с представянето си в шампионата, но впоследствие размениха ролите си. "Шпорите" бяха лидер в първенството с пълен актив след първите три мача, но сега са в серия от две поредни загуби, докато "артилеристите" стартираха с три последователни поражения, за да продължат с две победи в следващите два мача.

Форма в първенството

През седмицата Тотнъм затвърди слабата си форма, като вече е в серия от 4 мача без успех в редовното време (две загуби и две равенства) във всички турнири. Арсенал пък е точно с толкова на брой поредни победи в състезанията. Така въпреки че "шпорите" са по-напред в класирането (с три точки повече), "топчиите" са фаворити в мача. efbet предлага коефициент от 2,30 за тяхна победа и от 3,45 за успех на Тотнъм (3,45 за равенство). Арсенал спечели последния официален директен мач с градския си опонент, но и това е единственият му успех от 6 срещи помежду им насам (три победи за Тотнъм и две равенства в останалите).

Красимир Корсачки: В България не се дава път на млади и амбициозни хора

Българският треньор от академията на Арсенал, Красимир Корсачки, даде ексклузивно интервю за сайта Betenemy.com. Корсачки разказа интер...

Двубой от лютото съперничество на Северен Лондон без гол не е имало от над 12 години, а в три от последните четири мача между тези отбори има поне общо три вкарани попадения (в единия случай - четири). Коефициентът на efbet за над 2,5 гола и в тази среща е 2,10, докато за под 2,5 гола - 1,90.

Интересни факти

Любопитното за този двубой е, че без значение формата на Арсенал и Тотнъм голове има и в двете врати. Това важи за четири от последните им пет мача. Пазарът за това двата тима да отбележат гол и при тази тяхна среща е 1,85. Ако залогът е за това да няма гол/гол в срещата, сумата ще бъде умножена по 2,10.

Във всяко дерби се очаква да има по-голям заряд, а съответно и по-голяма предпоставка за нерви на терена, особено ако става въпрос за градско съперничество. Този сблъсък далеч не е изключение, като дори напротив - в последните 5 официални мача между "артилеристите" и "шпорите" са раздадени общо цели 30 картона (включително и два червени), което прави средно по 6 на двубой. Коефициентът на efbet за над 5,5 картона в предстоящия мач е 2,55, докато за под 5,5 - 1,50. В последния сблъсък между Арсенал и Тотнъм имаше и червен картон, дошъл след два жълти за Ерик Ламела. Коефициентът за това и този път да има червен картон е 4,65 (1,18 за това да няма червен картон.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от рубриката "ТРЪПКАТА Е НАВСЯКЪДЕ":

След победата в Ел Класико: Реал Мадрид прави (пред)последна крачка към титлата в Испания

Вечно дерби във волейбола: Левски излиза за титлата срещу ЦСКА

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Любослав Пенев и Хебър ще опитат да изненадат Лудогорец за Купата на България

Евертън ще опита да погребе мечтите на Ливърпул за триумф във Висшата лига

Дадоха нищожни шансове на Григор Димитров да спечели титлата в Мадрид

Арсенал и Челси се сблъскват в голямото дерби на Лондон с огромен залог

Интер се изправя срещу Милан, за да подпечата шампионската си титла в Италия

Време за Ел Класико! Реал Мадрид ще опита да откаже Барселона от титлата

След кошмарната издънка: Ливърпул отчаяно търси обратен път към титлата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Efbet