Затъналият Евертън ще брани честта си срещу неудържимия Ливърпул

2834
Затъналият Евертън ще брани честта си срещу неудържимия Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

Високо летящият Ливърпул гостува тази вечер на намиращия се в кошмарна форма Евертън в дербито на Мърсисайд от междинния 14-и кръг във Висшата лига.

"Червените" хващат градския си съперник в серия от седем поредни мача без победа в шампионата, като пет от тях бяха загубени.

Възпитаниците на Юрген Клоп разгромиха Саутхемптън с 4:0 в предния кръг и продължават да гонят първото място в първенството, което е на само две точки разстояние.

Ливърпул ще иска да задълбочи кризата в Евертън

На "Гудисън парк" Ливърпул ще търси задължителна победа срещу Евертън, който отстъпи на Брентфорд в последния кръг и заема незавидното 14-о място.

За днешното дерби Евертън - Ливърпул efbet дава 1.43 коефициент за победа на гостите, 5.25 за равен и 7.50 за победа на домакините. Не е изненада, че "червените" влизат като фаворит в срещата, след като са допуснали само една загуба от месец април насам.

"Карамелите" обаче бяха отборът, който победи в последната среща между двата тима през февруари - с 0:2, и то на "Анфийлд". Тогава Ливърпул се намираше в кошмарна форма, за която голяма вина имаха множеството контузии в отбора.

Ливърпул бележи средно по 3 гола на мач

Сега "карамелите" ще трябва да внимават много в отбрана, тъй като се изправят срещу най-силната атака в Лигата. Ливърпул е отбелязал 39 гола от началото на сезона, което е средно по три гола на мач.

Атаката на Евертън пък е вкарала 16 попадения и е допуснала 20. efbet дава 1.65 коефициент за над 2,5 гола в мача, докато за под 2,5 коефициентът е 2.45. Залогът "двата отбора да отбележат гол" е котиран на 1.90.

Какво се случи в дербито между Ливърпул и Евертън, НАУЧЕТЕ В SPORTLIVE.BG

*Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com