Германия към мигрантите: Не сме лесна държава

5832
Германия към мигрантите: Не сме лесна държава
Снимка: Getty Images / Guliver

Германия не е лесна държава, предупреди германският вицеканцлер Зигмар Габриел мигрантите, които искат да дойдат в страната, предаде БГНЕС.

„Германия не е която и да е държава и не е лесна държава“, каза той по време на бизнес форум в Берлин. „Не се става световен шампион по износ без относително взискателна работна култура“, каза още Габриел.

ЕС отделя допълнително милиони за вътрешно разселени в Сирия

ЕС отделя допълнително 62 млн. евро в подпомагане на вътрешно разселените лица в Сирия, съобщиха от пресслужбата на Европейската комиси...

Той заяви също, че докато всичко, което човек трябва да знае за германското общество и ценности „се събира в първите 20 точки от нашата конституция, човек не става конституционен експерт само като преминава границата“.

Германия „е държава, която не може да се справя добре с хаоса. Ние обичаме реда и имаме регулации за всичко, освен за един милион бежанци на година“, каза още Габриел.

Той също така призова германците с чуждестранен произход – наследници на някогашни имигранти, да изиграят ролята на медиатори между германското общество и мигрантите и да запознаят новодошлите с държавата.

Германия, където близо една пета от гражданите са с чуждестранен произход, през 60-те и 70-те прие множество работници от чужбина, както и редица имигранти от бивша Югославия и Съветския съюз през 90-те години.

Зимен център за настаняване на мигранти отвори в Хърватия

В Хърватия отвори врати нов център за настаняване на мигранти, където те ще могат да остават и при зимни условия. В него вече са настан...

Според Габриел новодошлите биха могли да запълнят празнините в германския пазар на труда, след като страната очаква трудоспособното население да намалее, а пенсионерите да се увеличат на фона ниска раждаемост и дълга продължителност на живот.

Вицеканцлерът допълни, че Германия не приема бежанците, „защото искаме да решим демографските си проблеми, а защото те напускат войни и репресии“.

„Но като се има предвид, че те са тук, ние ще сме луди, ако не се опитаме да ги превърнем в утрешните професионалисти. Това е нещо, в което трябва да станем по-добри“, допълни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com