И Словения защити "Южен поток"

24055
И Словения защити "Южен поток"

Словения се обявява за реализирането на проекта "Южен поток" на своята територия, обяви словенският външен министър Карл Ерявец след преговорите с гостуващия му руски колега Сергей Лавров.

"Искаме "Южен поток" да минава през нашата територия", каза Ерявец. По думите му в хода на посещението му в Москва (на 30 май тази година) руската страна го е уверила, че след подписването на споразумението с Австрия "Южен поток" ще минава през Словения.

"Русия се надява, че Европейската комисия ще приеме съответните решения за реализирането на проекта "Южен поток", заяви в отговор  руският външен министър Сергей Лавров. Той говори пред журналисти след срещите си с президента Борут Пахор и Карл Ерявец.

Радан Кънев: Лавров дойде да окуражи правителството да наруши правилата на ЕС за "Южен поток"

Сергей Лавров дойде в България, за да насърчи правителството на Пламен Орешарски да наруши Третия либерализационен пакет по отношение н...

По думите чу Москва разчита на възобновяване на диалога с Еврокомисията по "Южния поток". Лавров смята, че опитите за "прилагане със задна дата на изискванията на "третия енергопакет" спрямо "Южен поток" са нечестни и противоречат на международното право".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com