Радан Кънев: Лавров дойде да окуражи правителството да наруши правилата на ЕС за "Южен поток"

19635
Радан Кънев: Лавров дойде да окуражи правителството да наруши правилата на ЕС за "Южен поток"
Снимка: БГНЕС

Сергей Лавров дойде в България, за да насърчи правителството на Пламен Орешарски да наруши Третия либерализационен пакет по отношение на "Южен поток". Това каза говорителят на Реформаторския блок Радан Кънев.

"Поведението на Лавров в София по отношение на „Южен Поток” е доста интересно, защото той твърди, че нарушаването на европейското законодателство е българска, а не руска инициатива. В това което има своята логика, защото Русия многократно е казвала, че преговаря директно с Европейската комисия. В случая обаче това „клинчене” и мошеническо поведение е нещо, което много често се вижда в БСП”, заяви Кънев пред bTV и заподозря, че управляващите и Лавров „донаместват” процедурата за избор на изпълнител на газовия проект.

Реформаторите искат 28 септември за избори, предупреждават за нов трик по "Южен поток"

Реформаторският блок официално поиска промяна на датата за провеждане на предсрочни парламентарни избори - вместо на 5 октомври, десн...

"Социалистите имат множество ангажименти към чуждестранните си партньори, почти всички от които са в Кремъл, и много ангажименти към българските си партньори, които си личат от непрекъснато извиращите обществени поръчки, които са увеличени три-четири пъти и то в летен сезон", заяви още Кънев, с което обясни, че БСП стискат властта до последно.

Далаверата "Южен поток"

Лидерът на ДСП смята, че има таен договор за "Южен поток" между правителство и руската страна, който обслужва фирми БСП и ДПС. Според Кънев парите от тази сделка ще се насочат към "бъдещия лидер на БСП", който е титуляр на БЕХ и "със сигурност е водил преговори". Припомняме, че Станишев посочи икономическия и енергиен министър Драгомир Стойнев като нов заместник-председател на БСП и му даде подкрепа за председателското място на Столетницата.

На въпрос удобен ли е Стойнев за Ахмед Доган, Кънев отговори, че въпросът е важен, защото няма данни конкретната кражба да бъде прекратена поради напускането на властта от БСП. "Преките връзки в този конкурс са много по-големи за ДПС, отколкото за БСП", аргументира се той.

Орешарски: Правим "Южен поток" само според законодателството на ЕС

Премиерът Пламен Орешарски подчерта, че един от най-важните проекти на наша територия е "Южен поток". Това стана по време на срещата ...

"Цяла година разлика между правителството на Орешарски и тези фирми не можем да направим. Не знаем чии интереси се обслужва това правителство освен този на определи компании, свързани с БСП и ДПС”, посочи той.

"Голямата опасност пред България в днешната политическа криза е не, че БСП ще остане на власт. Тя е бита карта и може да не се върне на власт десетилетия, ако например Борисов не се разбере с нея. БСП може да е приключена партия. Но остане ли ДПС във властта, всичко през последната една година ще е било напразно", заключи Кънев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика