Лукашенко е готов да прати войска в Украйна

18171
Лукашенко е готов да прати войска в Украйна
Снимка: Getty Images

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че има готовност да изпрати миротворчески войски в Украйна при необходимост, предаде телевизионният канал "Звезда".

Беларуският президент подчерта, че Беларус е готова да използва своите въоръжени сили, за да „раздели враждуващите страни" в Украйна.

ЕС: Обезпокоени сме от ситуацията в Донецк

Европейският съюз е сериозно обезпокоен от поредните сблъсъци в Източна Украйна.жСраженията между украинските сили и сепаратистите прод...

„Щом има недоверие от страна на Русия към Запада, и от Запада към Русия... и има недоверие между воюващите страни в Украйна, то аз съм готов да използвам нашите въоръжени сили", заяви Лукашенко.

Изпращането на миротворчески войски от Беларус в Украйна и планът за урегулиране на конфликта там, бяха предложени още на срещата в Минск миналия месец.

Същевременно, предложението на Лукашенко бе посрещнато положително в Донецката народна република. Това съобщи зам.-председателят на Върховния съвет на ДНР Мирослав Руденко. По думите му „би било добре, ако беларуският военен контингент раздели силите в границите на ДНР и ЛНР, отделяйки териториите на народните републики от Украйна".

 

Центърът на Донецк пак бе обстрелян

Центърът на украинската бунтовническа крепост Донецк беше подложен на тежък обстрел за пръв път, откакто Москва и Киев сключиха спораз...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com