Политик събира подписи за импийчмънт на президента Оланд

1794
Политик събира подписи за импийчмънт на президента Оланд
Снимка: Getty Images/Guliver

Френският депутат от партията „Републиканци“ Пиер Льолуш излезе с инициатива за отстраняване от поста на президента Франсоа Оланд.

Той смята за недопустимо изявлението на Оланд относно операциите на френските спецслужби по ликвидирането на опасни ислямски радикали в други държави. Според депутата съобщаването на такива данни представлява „разгласяване на сведения, засягащи националната безопасност“.

Меркел и Оланд с остър тон спрямо Путин, руският президент предпочете да замълчи

Няма как да различиш терористи от цивилни при бомбардировки. Така германският канцлер Ангела Меркел отправи сериозна критика към руския...

Льолуш, който при президента Никола Саркози бе държавен секретар по европейските въпроси и по външната търговия, вече е започнал събирането на подписи за импийчмънта на президента. Предложението му трябва да бъде одобрено от 58 депутати, за да бъде внесено в парламента за разглеждане.

Както съобщи днес Гийом Ларривьо, говорител на парламентарната фракция на "Републиканците", много от депутатите на партията са готови да подкрепят инициативата. „Създава се впечатлението, че в момента президентът на Франция не ръководи повече държавата, а излиза с коментари. А правителството повече не управлява, ами коментира коментарите на президента“, добави говорителят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа