Полският външен министър предлага да се изгради армия от сирийски бежанци

5023
Полският външен министър предлага да се изгради армия от сирийски бежанци
Снимка: Getty Images/Guliver

Новият външен министър на Полша Витолд Вашиковски предложи бежанците в Европа да бъдат използвани като бойни единици обратно в родината си, съобщава германският вестник Die Zeit.

„Десетки хиляди сирийци пристигнаха в Европа. Можем да им помогнем да изградят армия. С наша помощ те ще се завърнат, за да освободят страната си“, заяви Вашиковски пред полска телевизионна медия.

И Македония взе решение да поставя огради по границите си

Армията на Република Македония веднага започва подготовката за поставяне на ограда по границите си, включително и разчистването на тере...

По този начин ще бъде предотвратено „изпращането на наши войници в Сирия, докато десетки хиляди сирийци пият кафета под липите“, разясни полският външен министър, насочвайки вниманието към една от централните улици за развлечения в германската столица.

В същото време председателят на ЕП Мартин Шулц подложи на критика изказването на новоизбраната власт в Полша относно мигрантската криза, предаде Polskie Radio. По-рано бъдещият министър по европейските въпроси на страната Конрад Шиманский заяви, че Полша не вижда политическа възможност за изпълнение на решенията за приемане на бежанци.

Помолен да коментира Шулц каза, че солидарността в Европа не изглежда така. Той отбеляза, че когато Полша е искала въвеждането на санкции срещу Русия или предоставянето ѝ на средства от европейските фондове, то тогава е усетила тази солидарност.

„Затова не трябва сега да се говори, че проблемът с бежанците е проблем на Германия, а Полша няма нищо общо с това“, каза Шулц пред германска телевизия.

След атентатите в Париж, Полша ще откаже прием на бежанци

"След атентатите в Париж Полша няма да може да спази европейските споразумения за настаняване на имигранти". Това заяви Конрад Шимански...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com