Анимация популяризира българските митове и легенди

10831
Анимация популяризира българските митове и легенди

От днес, 16-ти ноември 2015г., трейлърът на първото анимационно фентъзи, представящо българските митове и легенди, може да бъде гледан в глобалната мрежа.

В деня на световната му премиера стартира кампания "Национално предизвикателство Един милион: Да направим българския сериал "Златната ябълка“ световно събитие“. Цел на кампанията е да информира българите в страната и чужбина, че трейлърът на първия епизод от бъдещия сериал вече е в You Tube, да ги мотивира да го гледат и споделят с приятели. Стремежът е да бъдат достигнати 1 000 000 гледания, които да го превърнат в световно събитие. Подкрепата на световната интернет аудитория, доказана с такъв голям брой гледания на трейлъра, ще даде основание на авторите да преговарят с големи анимационни компании и разпространители, да ги убедят да инвестират в реализацията на целия проект.

Да анимираш във виртуалната реалност (ВИДЕО)

Рисуваната анимация в наши дни става нещо като усмивка от старите ленти и все по-рядко се среща. Никой не иска да харчи огромни сили, в...

"Златната ябълка“ не е предназначена само за забавление, а има и образователна цел. Авторите й се надяват да покажат родния фолклор по съвременен, атрактивен и универсално разбираем начин, така че да бъде заинтригувана както младата, така и чуждестранната аудитория. Консултант на анимационния проект е доц.д-р Вихра Баева от Института по фолклористика към БАН, което е гаранция за автентичността на използваните фолклорни мотиви и на представените обичаи и традиции.

"Златната ябълка“ се превръща в общобългарската кауза. Популярни лица подкрепят анимационния проект. Певицата Поли Генова, журналистът Драгомир Симеонов, актьорите Милица Гладнишка и Момчил Степанов са само част от младите, талантливи и социално активни творци, които заявиха публично своята подкрепа на идеята за такъв сериал.

 

Disney обяви дългоочакваното продължение на „Замръзналото кралство“

Филмовата компания Disney оправда очакванията на стотици хиляди почитатели на анимацията „Замръзналото кралство“ - нейно пр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com