Пореден бой в украинския парламент

19694

В парламента на Украйна днес се сбиха депутати от комунистическата партия и от националистическата партия "Свобода", поради което председателят на върховната Рада Олександър Турчинов обяви почивка, предаде БГНЕС.

Преди това лидерът на комунистите Петро Симоненко обвини от трибуната на парламента сегашните власти в "бездействие в югоизточната част" на страната.

"Хората отдавна искат руският да бъде обявен за втори официален език и да бъдат изслушвани за социалните им проблеми. Властите обаче не ги слушат", подчерта Симоненко.

Тимошенко иска да не се пипа законът за езиците

Бившият премиер на Украйна и кандидат-президент Юлия Тимошенко призова да не се пипа законът за регионалните езици в страната, предаде ...

Той отбеляза също, че днешните управляващи окачествяват като сепаратисти участниците в митинги, които превзеха сградите на областните власти в Донецк, Харков и Луганск. "А когато подобни събития станаха в Западна Украйна, депутати от "Свобода" заявяваха, че авторите са патриоти".

При тези негови думи депутати националисти отидоха до трибуната и започнаха да изтласкват Симоненко, а депутати комунисти му се притекоха на помощ и се стигна до бой, който продължи около 5 минути.

Избраници от другите партии успяха да разтърват биещите се и след почивката заседанието на Върховната Рада продължи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com