Путин официализира нов набор руски войници, Украйна удари обект в Русия, нова подигравка с Кадиров

55700
Путин официализира нов набор руски войници, Украйна удари обект в Русия, нова подигравка с Кадиров
Снимка: Getty Images

Руският президент Владимир Путин нареди набирането на 134 500 наборници за руската армия и сключването на съответните договори с тях.

Според информацията, руското военно министерство твърди, че това е редовен пролетен набор, като всяка година и наборът няма да бъде пращан "в никакви горещи точки". Украинците обаче явно не вярват на това, предвид че досега има ясни данни за участие на наборници в Украйна. Още преди два-три дни от Русия обявиха, че призовки за набор ще получат "не повече от 5% от младите руснаци".

Новина и от Русия - в руския град Белгород избухна петролна база, има сериозен пожар. Има двама ранени, а губернаторът на областта твърди, че ударът е нанесен от украински военни хеликоптери, съобщава руската агенция "Интерфакс".

ВИЖТЕ ОЩЕ: Неочаквано: Кличко напусна Украйна

Междувременно и Kyiv Independent, и опозиционната беларуска телевизия NEXTA съобщиха, че руската армия е изтеглила 700 единици военна техника от околностите на Киев, но въпреки това руските войници около украинската столица представляват значителна сила. Но според данни на британското и американското разузнаване, прословутият конвой от 65 километра, който тръгна към Киев в началото на войната, на практика вече не съществува. А украинската армия съобщава, че е освободила 11 населени места от руска окупация в Херсонска област.

Украинският президент Володимир Зеленски разжалва двама генерали - Андрей Наумов и Сергей Криворучко, с мотив, че са предатели. "Нямам време да се занимавам с всички предатели, но с времето те ще бъдат наказани", поясни Зеленски в канала си в YouTube.

В изрична публикация в Twitter, арменският премиер Никол Пашинян отрече, че страната му осигурява коридор за сирийски наемници, които да отидат да се бият на руска страна в Украйна. "Очевидно е, че Армения, която пострада от намесата на наемници-терористи в Нагорни Карабах преди 2 години, не може да помогне за разполагането на чужди бойци-терористи в Украйна", написа той.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Световна организация обърна гръб на молба и заръка на Кличко

NEXTA не пропусна отново да се подиграе с бойците на чеченския лидер Рамзан Кадиров. В публикация в Twitter с ново видео, медията коментира: "Тик-ток бойците на Кадиров спечелиха свирепа битка със светофар. Не се докладват ранени и убити сред тях". ОЩЕ: Войната в Украйна: Рамзан Кадиров, кадировците и изцепките им (ВИДЕО)

Русия блокира и удължаването на мисията на ОССЕ в Украйна. Организацията е изготвила 2400 доклада дневно от 2014 година насам за ситуацията в Източна Украйна. А Държавният департамент на САЩ настоя всички американци, които все още се намират в Русия или Украйна, да напуснат, защото руските специални служби са почнали да издирват американски граждани и да ги задържат.

За последното денонощие, украински сили унищожиха 3 танка, 2 бронетранспортера, 2 броя моторни превозни средства и 2 артилерийски Свален е и БПЛА "Орлан-10", съобщава Генералният щаб на Украйна. А от руското военно министерство съобщава за поразени 28 военни обекта в Украйна, отново без да дава подробности за човешки жертви - свои и чужди.

ВИЖТЕ ОЩЕНеочаквано: Кличко напусна Украйна!

И още

От Словакия също дойде интересна новина – част от улицата, където се намира руското посолство в Братислава, ще бъде преименувана на името на застреляния на метри пред Кремъл руски опозиционен политик Борис Немцов.

ВИЖТЕ ОЩЕ: ОТ АРХИВА: Кадиров дарява Благо Георгиев с лъскав джип заради гол срещу отбора на Путин (ВИДЕО)

ВИЖТЕ ОЩЕСветовна организация обърна гръб на молба и заръка на Кличко

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 1.04. - Руските сили продължават прегрупирането си

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Украйна превръща леките си самолети в бомбардировачи

Русия обяви атаки срещу две болници в Киев, тече спешна евакуация

Столтенберг: Заговорите на Русия няма да спрат подкрепата ни за Украйна

Удължиха с година евросанкциите за дестабилизиране на Молдова

Русия набира 18-годишни ученици за войната с обещанието: Сега войната е научна, не се умира лесно (ВИДЕО)

Полша и Германия обещаха да не депортират украинци с изтекли паспорти

Папата каза коя настолна игра носи "глътка свеж въздух"

Патрушев призна заплахата от разпад на Русия заради мигрантите

Под носа на Шойгу: Украинците взривиха руски хеликоптер на летище в Москва (ВИДЕО)

Фицо с опит да превземе медиите: Словашките журналисти протестират в ефир (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа