X
 
 

Въглеродните емисии нараснаха с 2% през 2018 г.

1238 0
Въглеродните емисии нараснаха с 2% през 2018 г.
Снимка: Pixabay
Глобалните въглеродни емисии нараснаха с 2,0% миналата година, което е най-високият темп от 2010-2011 г., съобщиха от енергийният гигант BP. 

"Налице е нарастващо несъответствие между изискванията на обществото за действия във връзка с изменението на климата и реалния темп на напредък, като търсенето на енергия и въглеродните емисии нарастват с най-бързия си темп от години", каза Боб Дъдли, главен изпълнителен директор на BP. "Светът е на неустойчив път", каза той.

Държавите в ЕС с подвеждащи послания за климатичните промени

Нито една държава от Европейския съюз не е готова да сведе до нула своите въглеродни емисии до 2050 г. Това сочат резултатите от публик...

Статистическият преглед на световната енергетика на BP се разглежда като стандарт за енергийната индустрия, обединявайки данни за всичко - от размера на петролните запаси на страните до производството на енергия от възобновяеми източници и различните нива на потребление.

Той установи, че световното търсене на енергия е нараснало с 2,9%. Част от това нарастване бе постигнато с процъфтяващата експлоатация на шистовите запаси от петрол и газ в САЩ, която отбеляза най-бързото нарастване, се казва в доклада.

Правителствата по целия свят са подложени на засилен натиск от страна на участниците в кампанията за определяне на крайни срокове, до които ще намалят нетните емисии на парникови газове до нула.

Главният консултативен орган на Великобритания по въпросите на изменението на климата препоръча целта на правителството да е 2050 г., същата дата е в плановете и на някои други европейски правителства.

Идеята на Меркел за екорегулации хвърля тежест върху германската икономика

Преди няколко дни канцлерът Ангела Меркел предложи поредната безумна „екологична“ мярка – въвеждането на въглеродни т...

Прогресивното крило на Конгреса на САЩ настоява за 2030 г., въпреки че повечето анализатори смятат целта за недостижима и прекалено скъпа за достигане.

Докладът на BP установи, че докато използването на възобновяеми енергийни източници е нараснало с 14,5% през 2018 г., то все още представлява само една трета от общото увеличение на производството на електроенергия през миналата година.

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално