Взрив в склад с боеприпаси уби двама души в Украйна

5015
Взрив в склад с боеприпаси уби двама души в Украйна
Снимка: Gettyimages

В четвъртък вечерта огън обхвана склад с артилерийски боеприпаси в град Сватово, Луганска област, Украйна. Взривяващите се снаряди принудиха хората да търсят убежище в подземията, а властите спешно да организират спасителни отряди от цялата област.

Както съобщи заместник-председателят на луганската военно-гражданска администрация Юрий Клименко, горят складове с боеприпаси. Взривяват се снаряди, включително реактивни. Огънят обхвана район от 9000 кв. м.

Русия задържа шефката украинска библиотека заради "антируска пропаганда"

Руски следователи заявиха, че са задържали директора на московската Библиотека за украинска литература и са започнали наказателно дело,...

Вече има двама загинали. Има най-малко четирима ранени.

Според данни на силите за сигурност, пожарът е предизвикан от сигнална ракета, която е била изстреляна по боеприпасите. Складът е на силите на Киев, които провеждат в района антитерористична операция (АТО) срещу сепаратистите. В момента там не се водят активни бойни действия.

На площадката за съхранение на боеприпаси са се намирали 3,5 хиляди тона артилерийски снаряди, пише ТАСС. Има и боеприпаси за реактивните системи за залпов огън „Град”, „Смерч” и „Ураган”. Един от тези снаряди е отлетял на 24 километра от Сватово в посока Харков.

Според военен експерт склад с такива боеприпаси може да гори пет дни и останките от взривените боеприпаси се разпръсват в район с радиус 5-7 км.

Изборите в Украйна - същите като в България

Както и в България, така и в Украйна има местни избори. И както у нас, така и в Украйна нарушенията са цял куп. „Горещи точки&rd...

Районът е под контрола на силите на Киев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com