Изборите в Украйна - същите като в България

5154
Изборите в Украйна - същите като в България
Снимка: Gettyimages

Както и в България, така и в Украйна има местни избори. И както у нас, така и в Украйна нарушенията са цял куп.

„Горещи точки” са 20 града, които са имали технически проблеми при организацията, криминализация на изборния процес и ожесточената конкуренция между кандидатите, информира БГНЕС.

САЩ удължиха тоталната забрана за американски полети до Крим и Днепропетровск

САЩ удължиха с още една година забраната за полети на всички свои въздухоплавателни средства до международното летище в Симферопол на К...

Според данни на комитета нарушения са регистрирани в почти всички региони на страната – от липсата на печати в бюлетините, закъснения с началото на изборния ден, затворени избирателни секции и липсата на „кабинки”, което нарушава правото на таен вот на гласоподавателите.

Според Министерството на вътрешните работи Украйна не е отворила 237 избирателни секции за гласуване в изборите за местното самоуправление.

Изборните секции в украинския град Мариупол, Донецка област, не са отворили и гласуване няма да има. По-рано териториалната изборна комисия на Мариупол се е обърнала към ЦИК на Украйна с искане изборите в града да бъдат отложени за 15 ноември, във връзка с нарушения, открити в печатницата при печатането на бюлетините за гласуване.

Украинските медии обвиняват за провала на изборите олигарха Ринат Ахмедов, на когото принадлежи печатницата, където са печатани бюлетините.

S&P повиши държавния рейтинг на Украйна

Международната рейтингова агенция Standard&Poor's Ratings Services повиши дългосрочния държавен рейтинг на Украйна до ниво &bdquo...

Не се мина и без друг тип скандал - украинският политик Дарт Вейдър, носещ името на героя от сагата „Междузвездни войни” не е успял да гласува в Одеса заради липсата на името му в избирателните писъци. Неговият спътник Чубака бил задържан от полицейски служители, съобщава местната преса.

Според Вейдър той фигурира в избирателните списъци в Украйна от 1991 г. , а днешното му отсъствие в избирателните списъци само говори за мащабни измами. В същото време, според медиите, цялото семейство на Дарт Вейдър, включително синът му Лука и дъщеря му Лея, са гласували успешно.

Приятелят на Вейдър – Чубака бил арестуван заради липса на документи за самоличност и неправилно паркиране на автомобил.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа