Бербо: Арсенал ме искаха, ще ги накарам да страдат

11471
Бербо: Арсенал ме искаха, ще ги накарам да страдат

"Говори се, че Арсенал са ме искали в един етап от кариерата ми, но бе невъзможно да отида там", разкри пред "Сън" нападателят на Фулъм Димитър Бербатов.

Острието коментира и критиките към себе си от периода в Манчестър Юнайтед. Българинът вкара 57 попадения в 149 срещи за Юнайтед, но така и не се оправда от определението "ленив". Бербо обаче отвърна на удара, заявявайки, че в 41 от тези мачове е влизал като резерва на терена.

Бербатов: Дано Фъргюсън да ме е преживял

"Дано сър Алекс Фъргюсън да е преживял напускането ми", заяви бившият играч на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов, предаде БГНЕС. Остр...

"Напуснах Манчестър Юнайтед с много високо вдигната глава. Давах 100 процента от себе си и никой не може да се съмнява в представянето ми, особено като се сравни колко минути всъщност изиграх. Станах голмайстор на Висшата лига през сезон 2010-2011 и никога не съм искал да съм на резервната скамейка. Вероятно трябваше да играя повече, но винаги съм приемал заповедите на мениджъра. Никога не съм се смятал за звезда - винаги съм мислил за отбора", отсече българският нападател.

Берба започна едва в 12 двубоя за Юнайтед през миналия сезон и логично избра да си тръгне от "Олд Трафорд" през лятото. Изненадващото бе, че отиде точно във Фулъм, но там той се събра с човека, който го доведе в Англия през 2006 година - бившият наставник на Тотнъм Мартин Йол, отбелязва БГНЕС.

Досега играчът има три гола в пет старта за лондончани и днес изрази желание да си уреди сметки с Арсенал. Само два от 103-те му гола за Юнайтед и Тотнъм са във вратата на "артилеристите".

"Мачовете срещу Арсенал явно не са много успешни за мен, но ще се опитам да вкарам за Фулъм на Емирейтс. Казват, че Арсенал са питали за мен в един етап от кариерата ми, но никога не е било възможно да отида там. Сега Фулъм има същия брой точки като Арсенал и имаме нужда от головете ми, за да печелим мачове. Не за да трупам лична слава, а за да взема тимът точки. Можем да победим всеки, дори Арсенал, които са един от най-добрите отбори в Англия, искаме да ги накараме да страдат", продължи Бербатов.

Бербатов се завръща като титуляр за Фулъм

Димитър Бербатов се завръща в състава на Фулъм и ще започне като титуляр в срещата срещу отбора на Астън Вила на стадион "Крейвън Котид...

Той обясни и решението си да дойде точно във Фулъм, отказвайки на италианските Фиорентина и Ювентус.

"Директорите на Фулъм говориха директно с мен, за да ми обяснят амбициите си и как аз се вписвам в тези планове. Това бе ключовото и също фактът, че семейството ми е щастливо в Англия. Имах друга оферта от Фиорентина, но предпочетох да остана във Висшата лига. Може да по-трудно да вкарвам или да печеля трофеи с Фулъм, отколкото с Юнайтед или Тотнъм. Но аз съм фокусиран върху това да се разписвам за отбора си и да се борим за място в Лига Европа. Харесва ми доверието, което Фулъм има в мен. Ако чувствам, че треньорът ми вярва, мога да правя специални неща на терена. Просто искам да играя във всеки мач и когато го правя и съм здрав, феновете ще виждат стила ми на игра. Познавам мениджъра, той вярва в качествата ми. Чувствам се добре, когато това е така", каза още Бербо.

Той обаче ще трябва да се потруди, за да си върне славата от дните с предишните си два отбора. Със Спърс Бербатов вдигна Купата на Лигата, а след това спечели две титли на Англия с Юнайтед. Освен това бе играч на годината в Тотнъм през сезон 2006/2007, преди да стане голмайстор на Висшата лига с "червените дяволи". "Да, ще помня винаги тези постижения - най-добрите ми моменти в Англия. Радвам се, че съдбата ме отведе тук".

Редактор: М. Дачева

Бербатов: Искам да играя до 40 години

"Искам да играя до 40 години", заяви за "Сън" нападателят на Фулъм Димитър Бербатов, предаде БГНЕС. Българинът дори не отхвърли възмож...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com