Над 53 хил. туристи са посетили новата атракция в Търново

21690
Над 53 хил. туристи са посетили новата атракция в Търново

Над 53 хиляди българи и чужденци са посетили вече новата атракция във Велико Търново - мултимедийния туристически център "Царевград Търнов", открит в средата на февруари.

Новата атракция пресъздава част от живота в средновековната столица чрез скулптурни фигури, стенописи и мултимедия, разказва екскурзоводът Соня Петрова

Великотърновци казват от къде да минава "Хемус"

Жителите на старата столица ще трябва сами да решат къде да минава автомагистрала „Хемус". По предложение на кмета Даниел Панов щ...

"Търново е голям столичен град. През 12-14 век тук живее естествено владетелят, царят и аристокрация, и бедно градско население и затова тези най-важни неща, заедно с големия занаятчийски център, какъвто е бил Търновград, са представени в този атракцион. Има интересни исторически моменти, показани в мултимедийния център - коронясването на Калоян от кардинал Лъв, пратеник на папата, а също и победата на българската войска, начело с цар Калоян над рицарите от Четвъртия кръстоносен поход", заявява тя.

"Другият владетел, на когото е отдадено заслуженото, е цар Иван Асен II, който е представен в тронната зала заедно с царица Ана-Мария Арпад. Ние представяме църквата в аспекта стенописи и дарителство и накрая разглеждането на центъра завършва с скриптории, където един монах пише книги", допълва тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини