Болки в тялото, които издават тежки емоционални проблеми

8312
Болки в тялото, които издават тежки емоционални проблеми
Снимка: iStock/Guliver

Мнозина подценяват здравословните проблеми, които могат да бъдат отключени от високите нива на стрес и тревожност. Най-често страдаме от главоболие, когато сме имали тежък ден в работата или нещо ни тревожи от дълго време.

Сигналите, които ни изпраща тялото, когато имаме проблеми свързани с емоционалното ни състояние са много и разнообразни. На нервна почва може да отключите алергия или дори рак! Днес ще ви споделим за най-честите болки в тялото, които може да са породени от емоционалното ни състояние.

Защо ни боли глава и как да се справим без болкоуспокояващо?

Всеки изпитва главоболие. От лека, но пробождаща болка от дехидратация до деактивираща мигрена - болките в главата са изключително чест...

Главоболие

Както споменахме вече, главоболието е най-честият симптом за тежки емоционални проблеми. Все по-популярен става терминът "бърнаут", при който просто не издържаме на напрежението и мозъка ни изпушва. Семейни проблеми, прекалено много работа и липсата на време, което да използвате за собствените си нужди, е сред основните причини за главоболието. Намалете стреса и намерете своя отдушник, чрез който да изпускате парата от време на време.

Болки във врата и раменете

Често ви боли врата и усещате някаква тежест в раменете? Проблемът може да не е контузия причинена от някаква физическа дейност, а да бъде породен от вътрешната ви неудовлетвореност. Освободете се от товара, който носите. Простете на хората, които са ви наранили и споделяйте проблемите си с вашите близки. Моментално ще усетите една лекота в себе си и подкрепа, която ще ви помогне да преодолеете трудностите, пред които сте изправени.

Какво издава главоболието, в зависимост от мястото на болката

Не сте сигурни дали това пулсиране в главата ви означава, че сте изпили една чаша вино в повече, или че трябва да посетите лекар? Въпре...

Болка в гърба и кръста

Тези болки са свързани с липсата на самоувереност и финансова стабилност. Липсата на емоционална подкрепа ви тежи и може би от това е усещането за болка в горната част на гърба. Кръстът също може да бъде засегнат от емоционалното ви състояние. Когато изпитвате затруднения от финансова гледна точка и постоянно мислите как ще се справите с тях. Не се натоварвайте прекалено и преди да се хванете на втора работа - потърсете друго решение! Опитайте се да изкарате пари от това, което обичате да правите и така няма да ви се налага да работите никога!

Болки в краката

Те се появяват, когато в живота ви предстоят важни промени, за които не сте готови и се страхувате за това какво ви е подготвила съдбата. Не може да живеете в страх и трябва да вземете някакво решение. Не позволявайте на страха и притеснението да ръководят живота ви!

5 домашни средства, които премахват главоболието като магия

Днешният забързан живот е достатъчен, за да създаде главоболие на всеки човек. С нарастващия стрес на работното място, трафика, късното...

Преодолявайки вътрешните си страхове и постигайте хармоничен баланс, много хора се избавят от хроничните заболявания, които ги измъчват през годините. Не бързайте да прибягвате до медикаменти и потърсете разумно решение на проблемите си!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Лекари: С този трик ще свалите кръвното за 2 минути

Кои са най-добрите ядки за отслабване и сваляне на захарта

Какви промени настъпват в кръвоносната система през пролетта и как ни се отразяват те

Учени: Този вид месо увеличава риска от рак на устата

Антибиотиците причиняват болки в стомаха - как да го възстановим

Яжте храната в този ред и няма да напълнеете

Кардиолог: 3 причини, поради които хапчетата за кръвно НЕ действат

Хората с тази кръвна група се раждат с най-силен имунитет

Лекар: Изтръпване на ръцете и краката след сън издава тези заболявания

Това е най-добрият навик за черния дроб

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com