X
 
 

Кафето ни пази от дебелеене, диабет и рак

Ново изследване разкри още няколко предимства на кафето - напитката, без която мнозина не могат. 

Американски изследователи открили, че пиенето на кафе е чудесен начин за отслабване, тъй като кофеинът потиска апетита, като по този начин значително намалява желанието да ядете и предпазва от преяждане.

Виното не вреди на бременността

Известно е, че пиенето по време на бременността поставя плода на риск от редица аномалии в развитието, наречени зародишен алкохолен син...

Освен това кафето увеличава енергията и издръжливостта на организма, помага и за намаляването на мускулната умора. Чаша кафе може значително да увеличи силите ви и да подобри резултатите от физическата активност, съобщава БГНЕС.

Кафето намалява кръвната захар и по този начин понижава риска от развитие на захарен диабет тип 2, установиха експерти от Харвард. Същото проучване показва, че тези, които обичат кафе е с 25% по-малко вероятно да развият болестите Паркинсон и Алцхаймер.

В допълнение към казаното по-горе кофеиновите ободряващи напитки са чудесен антиоксидант, в много случаи по-добър дори от този в плодовете и зеленчуците. Кафето може да допринесе за подобряването на състоянието дори при ужасни болести като рак.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Световен ден на храната

Световният ден на храната се чества по инициатива на Организацията по изхранване и земеделие към ООН, и се отбелязва ежегодно на 16 октомври. Инициативата...