Откриват Стая за усмивки във II МБАЛ - София

19395
Откриват Стая за усмивки във II МБАЛ - София
Снимка: Thinkstock

Повече от 15 доброволци на Сдружение Азбукари и Експириън България ще се включат в заключителния етап от оборудването на „Стая за усмивки" на 10 април 2014 година в 10:00 часа.

Хора с различни професии са проявили желание да участват в подредбата на мебелите и занимателните игри в стаята. В отделението ще бъдат изложени рисунки на децата, участвали в ежегодния конкурс за рисунка на тема „Вярвам в теб!" Така отделението ще се превърне в своеобразна галерия за изява на творчеството на талантите.

По този начин малките пациенти ще бъдат мотивирани да творят, вдъхновени от рисунките на своите връстници, а атмосферата ще е цветна и създаваща настроение.

За два месеца една от болничните стаи в Клиниката по педиатрия придоби нов облик и предназначение. „Стая за усмивки" се преобрази в приказен кът. Малките пациенти ще прекарват в приятна среда престоя си в болницата и по - лесно ще преодоляват страховете преди преглед или манипулация. Интериорният дизаин е съобразен от специалисти така, че да привлича вниманието на децата върху забавни, образователни и игрови елементи. Сред тях има занимания, подходящи за подобряване на тактилните възприятия, като в същото време хлапетата ще упражняват и развиват езиковата компетентност.

Важна заслуга за реализирането на „Стая за усмивки" има Експириън България, която финансира проекта. Първата „Стая за усмивки" ще отвори врати на 12 май в 11 часа, Клиника по педиатрия, II МБАЛ, София.

Целта на Националната кампания „Вярвам в теб!" е да бъде създадена детска площадка, подходяща и за деца с увреждания в град Велико Търново. Азбукарите и техните доброволци организират поредица от инициативи, в които се включват деца на различни възрасти, за да им разкажат колко важно е да бъдат толерантни към връстниците им в неравностойно положение. Повече за кампанията на: www.azbukari.net

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com