Бареков ревна: ДПС ще прави "Костинброд", Касим Дал също участва

22159
Бареков ревна: ДПС ще прави "Костинброд", Касим Дал също участва
Снимка: БГНЕС

Движението за права и свободи се готви да фалшифицира изборния си резултат - с операция, подобна на тази в Костинброд, но с кодово име "Босфор". Това заяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков, който беше главно действащо лице в Костинбродската афера и който с репортажа си от печатница "Мултипринт" на практика наруши грубо Деня за размисъл.

Според Бареков "Операция Босфор" ще направи "имитация на гласуване" - освен разкритите секции в Турция, ще има отчетен по-голям от действителния поток изселници, които се връщат за Байрама. Завишената цифра щяла да бъде служебно добавена и фалшифицирана в изборните протоколи както на ДПС, така и на партията на Касим Дал, която е част от Реформаторския блок, твърди Бареков. Реално в България ще бъдат докарани не повече от 20 хиляди български паспорти, а по урните ще бъдат отчетени пет пъти повече. Това заяви пред ПИК Николай Бареков.

Мая Манолова няма да бъде разпитвана пред съда за Костинброд

Делото за бюлетините от Костинброд ще се гледа по съкратената процедура. Това реши Софийският градски съд, след като даде ход на дело...

"Г-н Местан да отговори, дали сега е водил разговори с Ердоган да лобира за това турският език да бъде въведен като официален, като по този начин ще неутрализира искането на „България без цензура“ за образователен ценз за гласуване. Недопустимо е Местан да плаши България и стабилният ни етнически модел, като дава за пример Украйна. Г-н Местан, защо плашите българския народ като сравнявате толерантна България с размирна Украйна? Да не би да разчитате ролята на Путин да бъде изиграна от вашия нов приятел Ердоган? Принципната разлика му България и Украйна е, че там конфликтът не е религиозен, с какъвто Местан плаши българския народ".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com